Ledová okurková polévka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Studená polévka se skvěle hodí především v létě, protože je lehká a osvěžující. Můžete ji připravit jak z ovoce, např. z jahod, tak i ze zeleniny, třeba z červené řepy. Roman Paulus Vám ukáže, jak si připravit studenou polévku z okurek. Její složení připomíná známou řeckou omáčku – tzatziki. Podle chuti můžete přidat uzenou rybu, bylinky nebo polévku podávat s křupavou bagetou.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • salátová okurka
  • zakysaná smetana
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • kopr

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Okurky nakrájejte na menší kousky a dejte do mixéru. Přidejte zakysanou smetanu a na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete a rozmixujte. Přidejte nasekaný kopr a vše ještě jednou rozmixujte. Polévku servírujte vychlazenou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo