Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Nejlepší ovocné knedlíky umí samozřejmě jen maminky a babičky, ale vy jim můžete zkusit obstojně konkurovat. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na jeden z nejoblíbenějších českých dezertů a sladkých hlavních jídel – kynuté borůvkové knedlíky. Dozvíte se, jak těsto na ovocné knedlíky připravit (včetně zadělání kvásku), jak je naplnit (borůvky můžete nahradit jiným ovocem nebo povidly) i jak je uvařit v páře tak, aby se nelepily.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 500 kJ / 2 270 kcal
Bílkoviny
66,80 g
Tuky
28,70 g
Vláknina
14,40 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
423,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z rozdrobeného droždí, cukru, trochy mouky a části vlažného mléka připravíme kvásek, který přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít.
02.Ze zbylé mouky, vejce, oleje, zbytku vlažného mléka a špetky soli a nastartovaného kvásku zpracujeme v robotu hladké těsto, které opět přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout na dvojnásobek.
03.Těsto vyválíme na tloušťku 1 cm, rozřežeme na obdélníky (těsto vychází asi na 16 knedlíků) a poté plníme zmrzlými borůvkami. Plněné knedlíky ještě jednou necháme krátce nakynout a poté vaříme v páře 5–10 minut.
04.Hotové borůvkové knedlíky hned propícháme špejlí nebo párátkem a podáváme se strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT