Brownies
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Brownies můžeme s jistotou zařadit mezi ty nejčokoládovější dezerty na světě. O brownies podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse to můžeme říct téměř s jistotou, protože na jeden plech tohoto dezertu padne celé půlkilo hořké čokolády. Naučíte se, jak brownies připravit tak, aby byly upečené, ale přesto stále měkké a vlahé uvnitř. Dozvíte se také, jak tento dezert ozvláštnit, například silnou černou kávou nebo slanými buráky, které vykouzlí v kombinaci se sladkou čokoládou překvapivý chuťový zážitek. Nakonec se už musíte akorát ovládnout, abyste si na celé várce nesmlsli na jedno jediné posezení.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 450 g másla
  • 200 g třtinového cukru
  • 6 × vajec „M“
  • 12 g soli
  • 2 × lžíce vanilkového extraktu
  • 100 ml silné kávy
  • 200 g krupicového cukru
  • 150 g holandského kakaa
  • 240 g hladké mouky
  • 500 g hořké čokolády (70 % kakaové hmoty)
  • 200 g restovaných solených arašídů

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 443 kJ / 1 062 kcal

Bílkoviny

18,30 g

Tuky

73,60 g

Vláknina

13,30 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

89,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rozpuštěné máslo a třtinový cukr vyšleháme do pěny. Následně během šlehání postupně přidáme vajíčka, sůl, vanilkový extrakt a silnou studenou kávu. Ručně přimícháme zbylý cukr, kakao, mouku a na kousky nasekanou hořkou čokoládu. Důkladně promícháme a vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem.

02.Těsto hojně posypeme restovanými solenými arašídy a pečeme v troubě rozehřáté na 175 °C 30 minut.

Nenechte se zmást. Brownies jsou hotové, i když je střed šťavnatý a vypadá nedopečený. Takové hutné a syté mají ze své podstaty být.

03.Krájíme až po vychladnutí a podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou nebo domácí vanilkovou zmrzlinou.

Jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo