Kuchyně
Americká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Brownies můžeme s jistotou zařadit mezi ty nejčokoládovější dezerty na světě. O brownies podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse to můžeme říct téměř s jistotou, protože na jeden plech tohoto dezertu padne celé půlkilo hořké čokolády. Naučíte se, jak brownies připravit tak, aby byly upečené, ale přesto stále měkké a vlahé uvnitř. Dozvíte se také, jak tento dezert ozvláštnit, například silnou černou kávou nebo slanými buráky, které vykouzlí v kombinaci se sladkou čokoládou překvapivý chuťový zážitek. Nakonec se už musíte akorát ovládnout, abyste si na celé várce nesmlsli na jedno jediné posezení.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 443 kJ / 1 062 kcal
Bílkoviny
18,30 g
Tuky
73,60 g
Vláknina
13,30 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
89,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rozpuštěné máslo a třtinový cukr vyšleháme do pěny. Následně během šlehání postupně přidáme vajíčka, sůl, vanilkový extrakt a silnou studenou kávu. Ručně přimícháme zbylý cukr, kakao, mouku a na kousky nasekanou hořkou čokoládu. Důkladně promícháme a vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem.
02.Těsto hojně posypeme restovanými solenými arašídy a pečeme v troubě rozehřáté na 175 °C 30 minut.
Nenechte se zmást. Brownies jsou hotové, i když je střed šťavnatý a vypadá nedopečený. Takové hutné a syté mají ze své podstaty být.
03.Krájíme až po vychladnutí a podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou nebo domácí vanilkovou zmrzlinou.
Jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT