Kuřecí řízek plněný tvarůžky, slaninou a cibulí

play Přehrát video recept
Kuřecí řízek plněný tvarůžky, slaninou a cibulí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Máte rádi olomoucké syrečky? Jakmile si zvyknete na poněkud netypické aroma, tak si tvarůžky určitě zamilujete. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Romana Pauluse, kde hrají hlavní roli jako náplň kuřecích řízků. Uvidíte, jak kuřecí prso správně naříznout i naplnit (kromě voňavého sýra i slaninou a cibulí) a jak se ujistit, že při smažení nevyteče náplň ven. Zatímco se budou plněné kuřecí řízky smažit, můžete si jako přílohu připravit krémovou bramborovou kaši – do té přidal Roman Paulus i trochu rukoly, čímž vytvořil nečekaně lahodnou kombinaci!

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 110 g plátky slaniny Dulano
  • 1 × cibule
  • 150 g mini tvarůžky s kmínem
  • na obalování na obalení hladká mouka Belbake
  • na obalování vejce „M“
  • strouhanka Belbake
  • na smažení přepuštěné máslo
  • 800 g bramborová kaše
  • 40 g čerstvá rukola
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 778 kJ / 903 kcal

Bílkoviny

74,10 g

Tuky

41,50 g

Vláknina

4,30 g

Sůl

5,50 g

Sacharidy

54,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kuřecí prsa rozkrojíme na motýlka a naklepeme přes potravinovou fólii. Opepříme, osolíme a plníme postupně plátkem slaniny, cibulí nakrájenou na proužky a tvarůžky (na jeden řízek použijeme dva mini tvarůžky). 

Mini tvarůžky zvolte podle chuti klasické, s kmínem anebo ty s ušlechtilou plísní.

02.Maso zaklopíme, spíchneme špejlí a obalujeme v trojobalu. Tedy nejprve v mouce, následně v rozkvrdlaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Pokud máme pocit, že by někudy sýr mohl vytékat, obalíme raději nadvakrát. Smažíme v přepuštěném másle dozlatova.

Jak připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Z hotových řízků vytáhneme špejle a podáváme s měsíčkem citronu a bramborovou kaší, do které před dokončením zamícháme čerstvou rukolu.

Jak připravit klasickou jemnou bramborovou kaši se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo