Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Máte rádi olomoucké syrečky? Jakmile si zvyknete na poněkud netypické aroma, tak si tvarůžky určitě zamilujete. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Romana Pauluse, kde hrají hlavní roli jako náplň kuřecích řízků. Uvidíte, jak kuřecí prso správně naříznout i naplnit (kromě voňavého sýra i slaninou a cibulí) a jak se ujistit, že při smažení nevyteče náplň ven. Zatímco se budou plněné kuřecí řízky smažit, můžete si jako přílohu připravit krémovou bramborovou kaši – do té přidal Roman Paulus i trochu rukoly, čímž vytvořil nečekaně lahodnou kombinaci!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 778 kJ / 903 kcal
Bílkoviny
74,10 g
Tuky
41,50 g
Vláknina
4,30 g
Sůl
5,50 g
Sacharidy
54,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí prsa rozkrojíme na motýlka a naklepeme přes potravinovou fólii. Opepříme, osolíme a plníme postupně plátkem slaniny, cibulí nakrájenou na proužky a tvarůžky (na jeden řízek použijeme dva mini tvarůžky).
Mini tvarůžky zvolte podle chuti klasické, s kmínem anebo ty s ušlechtilou plísní.
02.Maso zaklopíme, spíchneme špejlí a obalujeme v trojobalu. Tedy nejprve v mouce, následně v rozkvrdlaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Pokud máme pocit, že by někudy sýr mohl vytékat, obalíme raději nadvakrát. Smažíme v přepuštěném másle dozlatova.
Jak připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Z hotových řízků vytáhneme špejle a podáváme s měsíčkem citronu a bramborovou kaší, do které před dokončením zamícháme čerstvou rukolu.
Jak připravit klasickou jemnou bramborovou kaši se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT