Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
4 hod. 20 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na chutné a jednoduché krůtí maso na paprice. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 527 kJ / 843 kcal
Bílkoviny
49,60 g
Tuky
54,40 g
Vláknina
10,10 g
Sůl
3,70 g
Sacharidy
40,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá a osušená krůtí stehna vykostíme.
02.Tip: Podívejte se na kuchynelidlu.cz, jak se vykosťují krůtí stehna.
03.Do hrnce se studenou vodou vložíme kosti, kůže a šlachy z vykostěných stehen. Přidáme zeleninu - pórek, petržel, mrkev a celer nakrájené na přibližně stejně velké kousky. Přidáme 2 cibule nakrájené na čtvrtky, bobkové listy, nové koření a celý pepř. Vaříme 2,5-3 hodiny.
04.Vykostěná krůtí stehna osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Maso orestujeme v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje ze všech stran dozlatova a vyjmeme na talíř. Do výpeku přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a česnek nakrájený na plátky. Po orestování přidáme na kostičky nakrájené červené papriky a oloupaná rajčata a dusíme 5-10 minut. Přisypeme mletou papriku a promícháme. Podlijeme scezeným vývarem, přidáme 4 bobkové listy a orestované maso. Zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme asi 40 minut doměkka.
05.Do hlubokého talíře naservírujeme porci krůtích stehen na paprice. Ozdobíme lžící zakysané smetany a lístky petrželky. Jako příloha se výborně hodí dušená rýže nebo špecle.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT