Krůtí stehna na paprice
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

4 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na chutné a jednoduché krůtí maso na paprice. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × krůtí spodní stehna Čerstvá porce
  • 1 × pór (pouze bílá část)
  • 2 × petržele
  • 2 × mrkve
  • 100 g celeru
  • 3 × cibule
  • 6 × bobkových listů Mikado
  • 1 × hrst nového koření Mikado
  • 1 × hrst celého pepře Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce hladké mouky Castello
  • 100 ml rostlinného oleje Promienna
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × červené papriky
  • 2 × rajčata
  • 2 × lžíce mleté pálivé papriky Mikado
  • 400 ml krůtího vývaru
  • 4 × lžíce zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • čerstvá petrželka (na ozdobení)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 527 kJ / 843 kcal

Bílkoviny

49,60 g

Tuky

54,40 g

Vláknina

10,10 g

Sůl

3,70 g

Sacharidy

40,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krůtí vývar

01.Omytá a osušená krůtí stehna vykostíme.

02.Tip: Podívejte se na kuchynelidlu.cz, jak se vykosťují krůtí stehna.

03.Do hrnce se studenou vodou vložíme kosti, kůže a šlachy z vykostěných stehen. Přidáme zeleninu - pórek, petržel, mrkev a celer nakrájené na přibližně stejně velké kousky. Přidáme 2 cibule nakrájené na čtvrtky, bobkové listy, nové koření a celý pepř. Vaříme 2,5-3 hodiny.

Krůtí stehna na paprice

04.Vykostěná krůtí stehna osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Maso orestujeme v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje ze všech stran dozlatova a vyjmeme na talíř. Do výpeku přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a česnek nakrájený na plátky. Po orestování přidáme na kostičky nakrájené červené papriky a oloupaná rajčata a dusíme 5-10 minut. Přisypeme mletou papriku a promícháme. Podlijeme scezeným vývarem, přidáme 4 bobkové listy a orestované maso. Zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme asi 40 minut doměkka.

Servírování

05.Do hlubokého talíře naservírujeme porci krůtích stehen na paprice. Ozdobíme lžící zakysané smetany a lístky petrželky. Jako příloha se výborně hodí dušená rýže nebo špecle.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo