Kuchyně
Česká
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Ačkoliv je kokos exotický ořech, je už řadu let spojován i s českými Vánocemi. Kokosové cukroví patří mezi ta nejoblíbenější, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na tradiční kokosky. Na jejich přípravu potřebujete jen trochu času a ještě méně surovin! Naučíte se namíchat kokosovou hmotu, kam kromě kokosu přijdou i bílky, cukr, mouka a možná trochu překvapivě i trocha octu. Pak už stačí kokosky jen nanést na pečicí papír – lžičkou nebo cukrářským sáčkem – a nechat je upéct pěkně do růžova. A pokud by vám to bylo málo, můžete je ještě namočit do čokoládové polevy.
Energie
11 929 kJ / 2 851 kcal
Bílkoviny
35,60 g
Tuky
85,20 g
Vláknina
23,90 g
Sůl
0,31 g
Sacharidy
508,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílky s cukrem vyšleháme do hustého sněhu (šleháme asi 2 minuty na plné otáčky). Ke konci přidáme ještě ocet a znovu zašleháme.
02.Následně přisypeme kokos a mouku, které už jen opatrně zamícháme stěrkou.
03.Hmotu nanášíme na plech vyložený pečicím papírem pomocí lžičky (nebo cukrářského sáčku) a necháme v pokojové teplotě asi 2 hodiny odležet.
04.Následně pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C na program horkovzduch asi 15 minut do růžova.
Skladujeme v papírové krabici na temném a suchém místě, kde vydrží až několik týdnů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT