Kanapka s parmskou šunkou a melounem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ať už se chystáte na Silvestra, nebo na jakoukoliv jinou oslavu či večírek, je dobré v předstihu myslet na občerstvení. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na jednoduché kanapky, které zvládnete připravit klidně i na poslední chvíli – když už návštěva stojí ve dveřích. Jejich základem je parmská šunka, žlutý meloun a celozrnná bagetka, ale využijete i zakysanou smetanu, černé olivy a rukolu na ozdobu. Jsou hotové raz dva, ale zapráší se po nich ještě rychleji!

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

na 12 ks

  • 1 × celozrnná bageta
  • 2 × lžíce zakysaná smetana Créme fraîche (30 % tuku)
  • 12 × plátků parmská šunka
  • 50 g medový meloun
  • 6 × černé olivy
  • 1 × hrst malých lístků rukoly

Orientační nutriční hodnoty

Energie

429 kJ / 102 kcal

Bílkoviny

6,40 g

Tuky

3,90 g

Vláknina

1,40 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

10,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bagetu nakrájíme na plátky, které potřeme zakysanou smetanou spíše uprostřed, než po okrajích.

02.Z plátku šunky přes prsty stočíme ruličku, kterou položíme na namazané pečivo a naplníme kouskem melounu, půlkou olivy bez pecky a několika malými lístky rukoly.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo