Počet porcí
35 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Bezlepkové občerstvení na silvestrovské (nebo jakékoliv jiné) party se nemusí skládat jen ze šunky a sýru vyskládaných na talíři. Podívejte se na recept na skvělé bezlepkové kanapky z okurky podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se, jak na okurkové jednohubky připravit lůžka z hadovek i jak namíchat pěnu z avokáda a zakysané smetany. Na ozdobu vám bude stačit ještě kousek sušeného rajčete a trocha čerstvě sklizené naklíčené řeřichy.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
116 kJ / 28 kcal
Bílkoviny
0,83 g
Tuky
1,54 g
Vláknina
1,09 g
Sůl
0,16 g
Sacharidy
3,65 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Okurku omyjeme a nakrájíme na asi 2 cm široké špalíčky. Každý kousek vydlabeme lžičkou tak, aby nám vznikla miska i se dnem. Vydlabané osolíme a položíme na papírovou utěrku vypotit.
Vnitřky nevyhazujte a použijte do ledové okurkové polévky nebo do tzatziki.
02.Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na čtvrtiny. Přidáme k nim zakysanou smetanu, citronovou šťávu, sůl, pepř a rozmixujeme. Hmotu přendáme do cukrářského sáčku.
03.Avokádovým krémem plníme vydlabané okurkové mističky a dozdobíme kouskem sušeného rajčete a čerstvými klíčky řeřichy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT