Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Existují druhy cukroví, které jsou nejlepší, když je připravíte zhruba tak měsíc před Štědrým dnem, aby stihly hezky změknout. Mezi takové patří i kakaové pracny, na které natočil video recept šéfkuchař Roman Paulus. Jedná se o snadné cukroví, se kterým vám s klidem pomůžou i vaše děti. Naučíte se vypracovat jednoduché těsto a když ho vydržíte celou noc neuždibovat, postačí ho už jen vmačkat do vymaštěných formiček a krátce upéct.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
21 597 kJ / 5 144 kcal
Bílkoviny
68,00 g
Tuky
306,50 g
Vláknina
38,30 g
Sůl
0,15 g
Sacharidy
534,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lískové ořechy rozmixujeme najemno, případně již koupíme nasekané.
02.Do mísy nandáme změklé máslo, cukr, kakao, žloutek, nasekané lískové ořechy a mouku. Pomocí kuchyňského robotu připravíme drobivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc).
03.Druhý den sádlem vymažeme čisté formičky na pracny a do každé nandáme trochu těsta.
Některé formičky vyžadují vymazání a jiné potřebují být naopak úplně čisté. Vyzkoušejte, jak vaše formičky fungují nejlépe, aby cukroví šlo dobře vyklopit.
04.Formičky nandáme na plech a pečeme v troubě rozehřáté na 165 °C asi 15 minut na program horkovzduch.
05.Upečené pracny necháme krátce vychladnout a ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru.
Do moučkového cukru zkuste přidat balíček vanilkového cukru.
06.Pracny pečeme 4 týdny před Vánoci, skladujeme uzavřeném boxu v chladu a temnu a spotřebujeme do 5-6 týdnů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT