Jak na pevná těsta
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Příprava těst na vánoční cukroví není žádná věda, když znáte pár důležitých pravidel. Ty vám prozradí Mirka van Gils Slavíková. A vánoční pečení bude letos pohoda!


Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 140 g máslo Pilos
  • 2 × žloutek
  • 80 g cukr moučka Belbake
  • 0,5 × citron (kůra)
  • 2 g sůl Kania
  • 210 g hladká mouka Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 197 kJ / 2 198 kcal

Bílkoviny

27,80 g

Tuky

126,90 g

Vláknina

7,70 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

234,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Tipy na nejlepší křehká a vláčná pevná těsta:

01.Mezi pevná těsta řadíme těsto na linecké cukroví, vaflové či kakaové těsto.

02.Při přípravě je důležité používat přesná množství dle receptury.

03.Pro dosažení co nejlepšího výsledku je třeba přidávat suroviny v takovém pořadí, jak uvádí recept:

04.Do mísy robota vložíme máslo, žloutky, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a sůl a dobře utřeme.

Můžete přidat vanilku. 

05.Do směsi vmícháme krátce, ale důkladně, prosátou mouku. 

06.Připravujeme-li kakaové nebo vaflové těsto, část mouky nahradíme kakaem, resp. ořechy.

04.Z hotového těsta vytvoříme cihličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo