Kuchyně
Česká
Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Příprava těst na vánoční cukroví není žádná věda, když znáte pár důležitých pravidel. Ty vám prozradí Mirka van Gils Slavíková. A vánoční pečení bude letos pohoda!
Energie
9 197 kJ / 2 198 kcal
Bílkoviny
27,80 g
Tuky
126,90 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
234,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mezi pevná těsta řadíme těsto na linecké cukroví, vaflové či kakaové těsto.
02.Při přípravě je důležité používat přesná množství dle receptury.
03.Pro dosažení co nejlepšího výsledku je třeba přidávat suroviny v takovém pořadí, jak uvádí recept:
04.Do mísy robota vložíme máslo, žloutky, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a sůl a dobře utřeme.
Můžete přidat vanilku.
05.Do směsi vmícháme krátce, ale důkladně, prosátou mouku.
06.Připravujeme-li kakaové nebo vaflové těsto, část mouky nahradíme kakaem, resp. ořechy.
04.Z hotového těsta vytvoříme cihličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT