Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 595 kJ / 859 kcal
Bílkoviny
35,80 g
Tuky
53,90 g
Vláknina
16,00 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
64,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na kostky, ochutíme nasekaným tymiánem, pálivou paprikou, pepřem, solí, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Opečeme v pánvi s rostlinným olejem do křupava. Hotové maso přiklopíme pokličkou a necháme odpočívat.
02.Dresink připravíme důkladným promícháním majonézy (nebo bílého jogurtu), hořčice, sladké papriky a limetkové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. V případě potřeby můžeme trochu naředit vodou.
Pro zdravější zálivku použijte jogurt namísto majonézy. Nebo zvolte domácí majonézu. Jak na to se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Bulgur s quinoou rozdělíme do 4 větších misek nebo hlubokých talířů. Postupně přidáme čerstvou rukolu, opečené kuřecí maso (výpekem přelijeme směs bulguru a quinoy), okurku nakrájenou na hranolky, koriandr, mrkev na nudličky, mango na plátky, pokrájené ředkvičky, kousky avokáda, lněná a slunečnicová semínka a na kolečka nasekanou lahůdkovou cibulku.
04.K porci zvlášť servírujeme i dresink v malé mističce.
Zdravá miska se výborně hodí jako rychlý oběd do krabičky třeba do práce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT