Kuchyně
Česká
Obtížnost
Pokročilý
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V kotli přivedeme do varu vodu, osolíme, opepříme a přidáme jazyk spojený s chřtánem a plícemi (játra, slezinu a srdce nyní nevyužijeme).
02.Z prasete vyřízneme paždík. Ten rozdělíme na tučnou část, která přijde do ovaru, a libovější část, kterou necháme stranou na jiné recepty.
03.Uřízneme hlavu, kterou sekyrou rozpůlíme a vyndáme mozek. Obě půlky hlavy bez mozku přidáme do ovaru. Hlavu vložíme do kotle na dno, kostí dolu.
04.Nakonec vyřízneme i plece. Dáme si pozor, abychom s plecí neuřízli i krkovici. Z plece odsekneme nožičku a koleno. Obě plece a obě kolena přidáme do ovaru.
05.Všechno maso v kotli vaříme do měkka.
06.Rovnou z kotle si jako ovar podáváme zejména koleno nebo jazyk. Koleno nandáme na prkénko, kde si ho strávník obere sám. Jazyk odřízneme od chřtánu, oloupeme, nakrájíme na plátky a servírujeme zvlášť nebo společně s kolenem. Obojí si nejlépe vychutnáme s křenem, hořčicí a plátkem křupavého chleba.
Jak si připravit domácí kváskový chléb se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT