Zabijačková huspenina
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Víte, co je to huspenina? Jedná se o výbornou zabijačkovou pochoutku, jejíž recept vám rád prozradí šéfkuchař Roman Paulus. Budete k tomu potřebovat ovar z vepřové plece a vařené vepřové kůže. K tomu samozřejmě i kyselou okurku, hrášek, mrkev a ocet na dochucení. Nakonec vše zalijete vývarem z kůží, aby huspenina pěkně držela pohromadě.

Tagy

Zabijačka

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na zabijačkovou huspeninu

  • 250 g vepřového ovaru (plec)
  • 250 g vařené vepřové kůže
  • mletý pepř
  • sůl
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 100 g sterilované mrkve
  • 50 ml octa
  • 250 g vývaru z vepřových kůží a nožiček

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 381 kJ / 2 242 kcal

Bílkoviny

142,40 g

Tuky

178,30 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

4,20 g

Sacharidy

15,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do měkka vařené kůže a maso pokrájíme najemno. Ochutíme pepřem, solí, sterilovanou zeleninou (okurky pokrájíme) a octem.

02.Do masa nalijeme ještě teplý vývar a důkladně promícháme. Přelijeme do finálních nádob a necháme do druhého dne zatuhnout v lednici.

Huspeninu lze připravit do jednoporcových misek, nebo do větší formy, ze které pak budete krájet jednotlivé porce.

03.Huspeninu si nejlépe vychutnáme s čerstvým chlebem, najemno nakrájenou šalotkou a jablečným křenem.

Jak si připravit jablečný křen se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo