Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Lahodná smetanová omáčka ochucená paprikou, to je klasika české kuchyně. Recept na vepřové na paprice najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 521 kJ / 842 kcal
Bílkoviny
50,50 g
Tuky
66,20 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
13,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli nakrájíme najemno a pomalu necháme zesklovatět v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme omyté vepřové kostky a dále restujeme. Ochutíme bobkovými listy, solí, pepřem, sladkou paprikou a za stálého míchání krátce restujeme tak, aby se paprika nespálila. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka.
02.Po změknutí vyjmeme maso z hrnce. Mouku smícháme se smetanou a připravenou směsí zahustíme omáčku v hrnci. Necháme vařit alespoň 15 minut, poté propasírujeme přes sítko. Nakonec maso vložíme zpět do propasírované omáčky a necháme krátce provařit.
03.Omytou papriku nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi s trochou oleje. Podle chuti osolíme a opepříme.
04.Vepřové kostky s omáčkou servírujeme na talíř. Na vrch poklademe orestovanou papriku, ozdobíme lžící zakysané smetany a čerstvou petrželkou. Jako příloha jsou vhodné špecle.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT