Vepřové na paprice
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Lahodná smetanová omáčka ochucená paprikou, to je klasika české kuchyně. Recept na vepřové na paprice najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g vepřové kostky na guláš Řezníkova čerstvá porce
  • 100 g cibule
  • rostlinný olej Primadona
  • 3 × bobkový list Kania
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × lžíce mletá sladká paprika Kania
  • 500 ml vepřový vývar
  • 150 ml smetana ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 20 g hladká mouka Bellbake
  • 0,5 × paprika (červené i žluté)
  • 4 × lžíce zakysaná smetana Pilos (obsah tuku 18 %)
  • na ozdobu čerstvá petrželka
  • k podávání chlazené špecle Chef Select

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 521 kJ / 842 kcal

Bílkoviny

50,50 g

Tuky

66,20 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

13,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřové kostky

01.Cibuli nakrájíme najemno a pomalu necháme zesklovatět v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme omyté vepřové kostky a dále restujeme. Ochutíme bobkovými listy, solí, pepřem, sladkou paprikou a za stálého míchání krátce restujeme tak, aby se paprika nespálila. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka.

02.Po změknutí vyjmeme maso z hrnce. Mouku smícháme se smetanou a připravenou směsí zahustíme omáčku v hrnci. Necháme vařit alespoň 15 minut, poté propasírujeme přes sítko. Nakonec maso vložíme zpět do propasírované omáčky a necháme krátce provařit.

Barevná paprika

03.Omytou papriku nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi s trochou oleje. Podle chuti osolíme a opepříme.

Servírování

04.Vepřové kostky s omáčkou servírujeme na talíř. Na vrch poklademe orestovanou papriku, ozdobíme lžící zakysané smetany a čerstvou petrželkou. Jako příloha jsou vhodné špecle.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo