Vepřová panenka sous-vide se salátem z ovoce a luštěnin

play Přehrát video recept
Vepřová panenka sous-vide se salátem z ovoce a luštěnin
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

 Francouzská metoda vaření sous-vide znamená „pod tlakem“ a poskytuje úplně nový zážitek z masa. Jak na to, ukazuje ve svém video návodu šéfkuchař Roman Paulus, který připravil vepřovou panenku vařenou ve vakuu (tedy sous-vide) s lehkým letním salátkem. Zjistíte, jak správně maso marinovat i jak ho po vaření ještě orestovat v pánvi, aby se na něm vytvořila krásně křupavá kůrčička. Jako přílohu si pak připravíte salát se zeleninou, luštěninami, francouzským dresinkem ale také čerstvým ovocem.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g vepřová panenka Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • čerstvý tymián
  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 g máslo Pilos
  • 400 g mix listových salátů
  • 100 g směs obilovin a luštěnin Golden Sun
  • 100 g francouzský dresink
  • 100 g sezónní ovoce (meloun, jahody)
  • 50 g mrkev
  • 50 g červené zelí

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 550 kJ / 609 kcal

Bílkoviny

38,70 g

Tuky

38,80 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

24,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso osolíme, opepříme a se snítkou tymiánu a 2 lžícemi olivového oleje zavakuujeme. Vaříme ve vodní lázni rozehřáté na 58 °C asi 1,5 hodiny.

Pokud nemáte sous-vide vařič pro vaření ve vodní lázni s regulovanou teplotou, můžete použít i vhodnou funkci multifunkčního varného robota Monsieur Cuisine Smart. 

02.Uvařené maso vyndáme z obalu a i s bylinkami zprudka ze všech stran opečeme v pánvi s rozpálenou lžící olivového oleje a máslem. V průběhu opékání přeléváme máslem a výpekem.

03.Takto připravenou panenku vložíme stranou, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat.

04.Směs obilovin a luštěnin připravíme v mikrovlnné troubě dle návodu.

05.Mix listových salátů smícháme s teplými luštěninami, nastrouhaným červeným zelím a mrkví a ochutíme francouzským dresinkem.

100 g francouzského dresinku představuje asi 1/4 dávky z receptu v Kulinářské akademie Lidlu zde.

06.Na talíř nandáme porci ochuceného salátu, doplníme nakrájenými kousky ovoce a čerstvě osolenými plátky opečené vepřové panenky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo