Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Francouzská metoda vaření sous-vide znamená „pod tlakem“ a poskytuje úplně nový zážitek z masa. Jak na to, ukazuje ve svém video návodu šéfkuchař Roman Paulus, který připravil vepřovou panenku vařenou ve vakuu (tedy sous-vide) s lehkým letním salátkem. Zjistíte, jak správně maso marinovat i jak ho po vaření ještě orestovat v pánvi, aby se na něm vytvořila krásně křupavá kůrčička. Jako přílohu si pak připravíte salát se zeleninou, luštěninami, francouzským dresinkem ale také čerstvým ovocem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 550 kJ / 609 kcal
Bílkoviny
38,70 g
Tuky
38,80 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
24,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso osolíme, opepříme a se snítkou tymiánu a 2 lžícemi olivového oleje zavakuujeme. Vaříme ve vodní lázni rozehřáté na 58 °C asi 1,5 hodiny.
Pokud nemáte sous-vide vařič pro vaření ve vodní lázni s regulovanou teplotou, můžete použít i vhodnou funkci multifunkčního varného robota Monsieur Cuisine Smart.
02.Uvařené maso vyndáme z obalu a i s bylinkami zprudka ze všech stran opečeme v pánvi s rozpálenou lžící olivového oleje a máslem. V průběhu opékání přeléváme máslem a výpekem.
03.Takto připravenou panenku vložíme stranou, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat.
04.Směs obilovin a luštěnin připravíme v mikrovlnné troubě dle návodu.
05.Mix listových salátů smícháme s teplými luštěninami, nastrouhaným červeným zelím a mrkví a ochutíme francouzským dresinkem.
100 g francouzského dresinku představuje asi 1/4 dávky z receptu v Kulinářské akademie Lidlu zde.
06.Na talíř nandáme porci ochuceného salátu, doplníme nakrájenými kousky ovoce a čerstvě osolenými plátky opečené vepřové panenky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT