Velikonoční beránek s pudinkovým práškem

play Přehrát video recept
Velikonoční beránek s pudinkovým práškem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Nadýchaný, vláčný a voňavý velikonoční beránek je základem českých Velikonoc. Jak upéct snadného beránka ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Ukáže recept na beránka, který zvládnou i začátečníci, prozradí, jak nejlépe vysypat formu na pečení a hlavně se dozvíme, jak dlouho beránka péct. Suroviny už pravděpodobně máte všechny doma, tak není na co čekat. Pusťte se s námi do pečení!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 5 × vejce "M"
  • 250 g krystalový cukr
  • 2 × vanilkový cukr
  • 200 ml rostlinný olej
  • 200 ml plnotučné mléko
  • 1 × prášek do pečiva
  • 1 × vanilkový pudinkový prášek
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 250 g polohrubá mouka + na vysypání
  • máslo na vymazání
  • moučkový cukr na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

18 576 kJ / 4 468 kcal

Bílkoviny

67,90 g

Tuky

229,40 g

Vláknina

8,10 g

Sůl

6,80 g

Sacharidy

524,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

02.Do šlehače dáme celá vejce, oba cukry a šleháme do husté pěny. Poté pomalu přilijeme olej a následně vypneme kuchyňského robota a metličkou ručně zapracujeme mléko, prášek do pečiva, pudinkový prášek, citronovou kůru a mouku.

03.Nalijeme do vysypané formy a pečeme 35–45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Jedna dávka těsta vyjde na 2 malé nebo 1 velkého beránka.

04.Hotového beránka vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a teprve poté vyndáme z formy.
Před podávání necháme vychladnout a zaprášíme moučkovým cukrem.

Beránka můžete ozdobit bílkovým sněhem, jako na úvodním obrázku. Jak na to se dozvíte v magazínu Kuchyně Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo