Kuchyně
Česká
Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Energie
18 576 kJ / 4 468 kcal
Bílkoviny
67,90 g
Tuky
229,40 g
Vláknina
8,10 g
Sůl
6,80 g
Sacharidy
524,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
02.Do šlehače dáme celá vejce, oba cukry a šleháme do husté pěny. Poté pomalu přilijeme olej a následně vypneme kuchyňského robota a metličkou ručně zapracujeme mléko, prášek do pečiva, pudinkový prášek, citronovou kůru a mouku.
03.Nalijeme do vysypané formy a pečeme 35–45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Jedna dávka těsta vyjde na 2 malé nebo 1 velkého beránka.
04.Hotového beránka vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a teprve poté vyndáme z formy.
Před podávání necháme vychladnout a zaprášíme moučkovým cukrem.
Beránka můžete ozdobit bílkovým sněhem, jako na úvodním obrázku. Jak na to se dozvíte v magazínu Kuchyně Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT