Veganské cizrnové placičky s kukuřicí a jogurtovým dresinkem

play Přehrát video recept
Veganské cizrnové placičky s kukuřicí a jogurtovým dresinkem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Kdo chce zdravě žít, neměl by zapomínat jak na pohyb, tak na příjem dostatku zeleniny a luštěnin. Případné sportování je sice jen a pouze na vás, ale se zdravějším stravováním vám může pomoct šéfkuchař Roman Paulus, který natočil recept na veganské cizrnové placičky. Do nich kromě samotné luštěniny patří i česnek, červená a lahůdková cibulka, kukuřice, paprika nebo koriandr – tedy samé zdravé suroviny. Navíc je můžete připravovat jak na pánvi, tak ještě zdravěji v troubě. Skvěle si na nich posléze pochutnáte s dresinkem z jogurtu, balkánského sýra a variací bylinek.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Veganské placky:

  • 300 g vařená cizrna Freshona
  • 1 × červená cibule
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 2 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 100 g sladká kukuřice Freshona
  • 100 g červená/žlutá/zelená paprika
  • 10 g čerstvý koriandr
  • 50 g lahůdková cibulka
  • 1 × lžička pálivá mletá paprika Kania
  • 4 × lžíce hladká mouka Belbake
  • na smažení rostlinný olej Vita D'or

Salát s jogurtovým dresinkem:

  • 300 g smetanový jogurt Pilos
  • 100 g balkánský sýr Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (bazalka, pažitka, petržel, kopr)
  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g mix listových salátů

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 171 kJ / 519 kcal

Bílkoviny

16,60 g

Tuky

32,90 g

Vláknina

9,20 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

47,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Veganské placky:

01.Nakrájíme cibuli a česnek nahrubo, papriku nadrobno a nasekáme bylinky. 

02.Cizrnu, cibuli, česnek, limetkovou šťávu a rozmixujeme v elektrickém sekáčku najemno.

Pokud se směs lepí na stěny sekáčku, při mixování přístrojem zatřeste.

03.Hmotu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme chilli, kukuřicí, nasekanou paprikou, lahůdkovou cibulku, mletou paprikou a zahustíme moukou. Dobře promícháme a tvarujeme placky.

Z dávky směsi vytvoříte asi 10 placek – 4 porce.

04.Ty opékáme v pánvi se středně rozpáleným rostlinným olejem a smažíme dozlatova (několik minut z každé strany).

05.Cizrnové placičky můžete péct i v troubě. Na plech vyložený pečícím papírem lehce nastříkejte olej ve spreji a rozložte na něj veganské placky. Pečte je při 190 °C 15-20 minut, dokud nezhnědnou a nebudou křupavé. 

Jogurtový dresink:

06.Jogurt, kostky balkánského sýra, citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a čerstvé bylinky promixujeme tyčovým mixérem.

Servírování:

07.Na mixu listových salátů s trochou zbylé papriky servírujeme s porci cizrnových placek a jogurtovým dresinkem. Ozdobíme nasekanými bylinkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo