Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Kdo chce zdravě žít, neměl by zapomínat jak na pohyb, tak na příjem dostatku zeleniny a luštěnin. Případné sportování je sice jen a pouze na vás, ale se zdravějším stravováním vám může pomoct šéfkuchař Roman Paulus, který natočil recept na veganské cizrnové placičky. Do nich kromě samotné luštěniny patří i česnek, červená a lahůdková cibulka, kukuřice, paprika nebo koriandr – tedy samé zdravé suroviny. Navíc je můžete připravovat jak na pánvi, tak ještě zdravěji v troubě. Skvěle si na nich posléze pochutnáte s dresinkem z jogurtu, balkánského sýra a variací bylinek.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 171 kJ / 519 kcal
Bílkoviny
16,60 g
Tuky
32,90 g
Vláknina
9,20 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
47,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nakrájíme cibuli a česnek nahrubo, papriku nadrobno a nasekáme bylinky.
02.Cizrnu, cibuli, česnek, limetkovou šťávu a rozmixujeme v elektrickém sekáčku najemno.
Pokud se směs lepí na stěny sekáčku, při mixování přístrojem zatřeste.
03.Hmotu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme chilli, kukuřicí, nasekanou paprikou, lahůdkovou cibulku, mletou paprikou a zahustíme moukou. Dobře promícháme a tvarujeme placky.
Z dávky směsi vytvoříte asi 10 placek – 4 porce.
04.Ty opékáme v pánvi se středně rozpáleným rostlinným olejem a smažíme dozlatova (několik minut z každé strany).
05.Cizrnové placičky můžete péct i v troubě. Na plech vyložený pečícím papírem lehce nastříkejte olej ve spreji a rozložte na něj veganské placky. Pečte je při 190 °C 15-20 minut, dokud nezhnědnou a nebudou křupavé.
06.Jogurt, kostky balkánského sýra, citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a čerstvé bylinky promixujeme tyčovým mixérem.
07.Na mixu listových salátů s trochou zbylé papriky servírujeme s porci cizrnových placek a jogurtovým dresinkem. Ozdobíme nasekanými bylinkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT