Kuchyně
Asijská, Indická, Srílanská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Mezi nejoblíbenější pokrmy nejenom na Srí Lance, ale v celé Indii patří tradiční čočkový dhal. Zkuste přenést trochu orientálních vůní do své kuchyně a připravit si ho doma! Šéfkuchař Roman Paulus během svého putování po Cejlonu natočil video recept na tuto klasickou specialitu. Naučíte se namíchat základ, do kterého kromě šalotky patří i spousta koření, skořice a chilli nevyjímaje. Nejdůležitější surovinou dhalu je pak červená čočka vařená v kokosovém mléce a dokončená kokosovou smetanou. Až budete mít hotovo, stačí přidat rýži a můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 395 kJ / 333 kcal
Bílkoviny
11,00 g
Tuky
19,70 g
Vláknina
5,90 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
30,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi s rozpáleným kokosovým olejem opražíme koření (římský kmín, hořčičné semínko a pískavici). Přidáme na kousky nalámanou skořici, sušené pálivé papričky a krátce zarestujeme. Přidáme na plátky nakrájenou šalotku a česnek dozlatova. Doplníme suchou čočkou, zarestujeme a podlijeme řídkým kokosovým mlékem.
Kokosové mléko i smetanu můžete zaměnit za kokosové mléko z plechovky. Tekutina se může separovat i v samotné plechovce. V takovém případě použijte hustý vršek jako smetanu a řidší spodek jako mléko.
02.Ochutíme mletým chilli, kurkumou, kari kořením a vaříme do měkka.
03.Vařenou čočku doplníme kokosovou smetanou, osolíme, opepříme a doplníme pokrájenými kari listy.
10 kari lístků můžete nahradit 2 bobkovými listy.
04.Servírujeme v hluboké misce doprostřed stolu, aby si každý nandal dle chuti. Podáváme s vařenou basmati rýží.
05.Ozdobit můžeme smaženou šalotkou a smaženými kari lístky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT