Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Vědomé stravování na Vánoce? Proč ne! Přesvědčí vás krémová veganská polévka z celeru a jablka podávaná s pečenými kaštany, která rozzáří každý sváteční stůl.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 128 kJ / 269 kcal
Bílkoviny
5,00 g
Tuky
12,60 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
35,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olej necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na malé kostičky, poté zalijeme vývarem. Přidáme oloupaný celer nakrájený na větší kousky a vše přivedeme k varu.
02.Přidáme ¾ oloupaného jablka nakrájeného na malé kostičky a na mírném ohni pod pokličkou vaříme asi 30 minut doměkka.
03.Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka. Přilijeme ovesný krém a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
04.V pánvi rozpustíme rostlinný tuk, přidáme kaštany nakrájené na čtvrtky a žitný chléb na kostky a opečeme.
05.Přidáme řapíkatý celer nakrájený na malé kousky a jablko na malé kostičky a krátce prohřejeme. Nakonec přidáme lístky tymiánu.
06.Polévku podáváme v hlubších talířích a ozdobíme kaštanovou směsí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT