Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vědomé stravování nemusí být tabu ani na Vánoce. Čočková pečeně s houbami, bramborovou kaší a salátem z červeného zelí se skvěle hodí i jako sváteční oběd.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 027 kJ / 724 kcal
Bílkoviny
26,10 g
Tuky
31,60 g
Vláknina
14,50 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
84,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čočku uvaříme dle návodu na obalu a necháme vychladnout.
02.Tofu osušíme, rozmělníme a namarinujeme v sójové omáčce.
03.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme cibuli a česnek nakrájené najemno. Přidáme rajčatový protlak a krátce zarestujeme. Přidáme žampiony nakrájené nadrobno a namarinované tofu, opékáme dalších 5 minut.
04.Do pánve přidáme uvařenou čočku, nadrobno nasekané vlašské ořechy, nasekané bylinky, ovesné vločky a hořčici, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a paprikou, promícháme a necháme krátce odležet.
05.Třetinu směsi rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a znovu vše důkladně promícháme. Směs vložíme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem a pečeme troubě v předehřáté na 200 °C asi 25 minut.
06.V rozehřátém hrnci s olejem zprudka opečeme cibuli, mrkev a celer nakrájené na větší kostky a žampiony na čtvrtky.
07.Do hrnce přidáme oloupaný a rozmáčklý česnek a rajčatový protlak a restujeme asi 2 minuty.
08.Zaprášíme moukou, přilijeme balsamico, sójovou omáčku a zeleninový vývar. Přidáme nasekané bylinky a vaříme bez pokličky asi 15 minut, až omáčka mírně zhoustne.
09.Omáčku přecedíme přes sítko, osolíme, opepříme a podle potřeby znovu krátce povaříme, až dosáhne hustší konzistence.
10.Červené zelí omyjeme, necháme okapat a nakrouháme na jemné proužky. Promneme se solí a necháme krátce odstát.
11.Přilijeme javorový sirup, balsamico a olej, znovu důkladně promneme a necháme 15–20 minut odležet.
12.Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut.
13.Uvařené brambory slijeme, rozmačkáme s rostlinným tukem a mandlovým nápojem na krémové pyré. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Aby byla kaše ještě jemnější, propasírujeme ji podruhé skrze jemné sítko.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT