Špagety s čočkovou boloňskou omáčkou

play Přehrát video recept
Špagety s čočkovou boloňskou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Originální boloňská omáčka je jen jedna, ale existuje spousta zajímavých alternativ, které stojí za to ochutnat! Jednou takovou je i omáčka na boloňský způsob s červenou čočkou, kterou uvařil šéfkuchař Roman Paulus. Základem je samozřejmě restovaná kořenová zelenina, jen maso nahrazuje právě červená čočka, která má navíc tu výhodu, že se nemusí dopředu namáčet. Připravíte tak jednoduše skvělý vegetariánský (a pokud nepřidáte na závěr sýr, tak i veganský) recept plný chutí a vůní italských bylinek.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g špagety Italiamo
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • 50 g petržel
  • 2 × bobkový list Kania
  • 150 g cibule
  • 3 × stroužek česnek
  • 400 g oupaná krájená rajčata s bazalkou Italiamo
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 200 g červená čočka Campo Largo
  • 1 × lžička sušené oregano
  • 1 × lžička sušený tymián
  • čerstvá bazalka
  • Parmezán italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 817 kJ / 668 kcal

Bílkoviny

27,80 g

Tuky

9,90 g

Vláknina

12,00 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

117,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente. V průběhu vaření občas promícháme. 

02.V rozehřáté hlubší pánvi s olivovým olejem orestujeme mrkev, celer a petržel nakrájené na kostičky. Přidáme bobkový list a po chvíli i cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek najemno a necháme dobře orestovat. Přidáme sekaná rajčata, osolíme, opepříme a můžeme přidat i chilli. Do základu přidáme červenou čočku a také trochu vody, ve které se vaří těstoviny, a necháme mírným varem podusit. 

03.Uvařené těstoviny vyndáváme z vody přímo do pánve s omáčkou, můžeme přidat ještě trochu vody a smícháme. Přidáme sušené oregano a tymián, lístky čerstvé bazalky a necháme těstoviny ještě chvilku dovařit v omáčce. 

04.Podáváme s nastrouhaným parmazánem, snítkou čerstvé bazalky a zakápneme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo