Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Originální boloňská omáčka je jen jedna, ale existuje spousta zajímavých alternativ, které stojí za to ochutnat! Jednou takovou je i omáčka na boloňský způsob s červenou čočkou, kterou uvařil šéfkuchař Roman Paulus. Základem je samozřejmě restovaná kořenová zelenina, jen maso nahrazuje právě červená čočka, která má navíc tu výhodu, že se nemusí dopředu namáčet. Připravíte tak jednoduše skvělý vegetariánský (a pokud nepřidáte na závěr sýr, tak i veganský) recept plný chutí a vůní italských bylinek.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 817 kJ / 668 kcal
Bílkoviny
27,80 g
Tuky
9,90 g
Vláknina
12,00 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
117,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente. V průběhu vaření občas promícháme.
02.V rozehřáté hlubší pánvi s olivovým olejem orestujeme mrkev, celer a petržel nakrájené na kostičky. Přidáme bobkový list a po chvíli i cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek najemno a necháme dobře orestovat. Přidáme sekaná rajčata, osolíme, opepříme a můžeme přidat i chilli. Do základu přidáme červenou čočku a také trochu vody, ve které se vaří těstoviny, a necháme mírným varem podusit.
03.Uvařené těstoviny vyndáváme z vody přímo do pánve s omáčkou, můžeme přidat ještě trochu vody a smícháme. Přidáme sušené oregano a tymián, lístky čerstvé bazalky a necháme těstoviny ještě chvilku dovařit v omáčce.
04.Podáváme s nastrouhaným parmazánem, snítkou čerstvé bazalky a zakápneme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT