Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 500 kJ / 595 kcal
Bílkoviny
32,40 g
Tuky
13,00 g
Vláknina
9,90 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
79,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později v pánvi s omáčkou.
02.Slaninu a bílou část pórku nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na větší kousky a oloupané stroužky česneku na plátky. V pánvi rozpálíme olivový olej a všechny suroviny orestujeme. Začneme slaninou, poté přidáme žampiony, pórek a nakonec česnek. Lehce osolíme a opepříme. Takto připravený základ podlijeme bílým vínem a necháme krátce provařit.
03.Aby se špagety s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Na rozehřátou pánev přendáme polovinu omáčky a uvařených špaget. Promícháme a přidáme kelímek sýra cottage. Necháme provařit a přidáme hrst nahrubo nasekané čerstvé bazalky a asi 60 g nastrouhaného sýra Grana Padano. Zamícháme a necháme špagety dovařit doměkka. Špagety by měly být šťavnaté, neměly by však v omáčce plavat.
04.Na talíř přendáme připravenou porci špaget s omáčkou. Posypeme trochou nastrouhaného sýra Grana Padano, pokapeme olivovým olejem, opepříme a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT