Celozrnné špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony

play Přehrát video recept
Celozrnné špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 55×
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony jsou skvělý tip, když zrovna nemáte chuť na maso. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × kelímky sýra cottage Pilos
  • 400 g celozrnných špaget Combino
  • 200 g pórku (pouze bílou část)
  • 16 × žampionů
  • 120 g anglické slaniny Pikok
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • olivový olej Luccese
  • sůl
  • sýr Grana Padano Lovilio
  • 8 × stroužků česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 500 kJ / 595 kcal

Bílkoviny

32,40 g

Tuky

13,00 g

Vláknina

9,90 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

79,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Špagety

01.Špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později v pánvi s omáčkou.

Omáčka

02.Slaninu a bílou část pórku nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na větší kousky a oloupané stroužky česneku na plátky. V pánvi rozpálíme olivový olej a všechny suroviny orestujeme. Začneme slaninou, poté přidáme žampiony, pórek a nakonec česnek. Lehce osolíme a opepříme. Takto připravený základ podlijeme bílým vínem a necháme krátce provařit.

Příprava 2 porcí

03.Aby se špagety s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Na rozehřátou pánev přendáme polovinu omáčky a uvařených špaget. Promícháme a přidáme kelímek sýra cottage. Necháme provařit a přidáme hrst nahrubo nasekané čerstvé bazalky a asi 60 g nastrouhaného sýra Grana Padano. Zamícháme a necháme špagety dovařit doměkka. Špagety by měly být šťavnaté, neměly by však v omáčce plavat.

Servírování

04.Na talíř přendáme připravenou porci špaget s omáčkou. Posypeme trochou nastrouhaného sýra Grana Padano, pokapeme olivovým olejem, opepříme a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo