Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Zimní období si žádá pořádnou dávku vitaminů a dalších látek, které vás udrží fit. A přesně o tom je i tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který namíchal smoothie z tropického ovoce. Zjistíte, jak připravit kořenící směs z hřebíčku, pepře a zázvoru, jaké ovoce rozmixovat i proč byste do smoothie měli přidat pár kapek olivového oleje.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 065 kJ / 255 kcal
Bílkoviny
3,60 g
Tuky
16,90 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
26,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hmoždíři nejprve nadrtíme tvrdé koření – hřebíčky a černý pepř. Po chvíli přidáme i na kousky nakrájený zázvor a ještě trochu podrtíme.
Čerstvě nadrcené koření má mnohem intenzivnější aroma.
02.Granátové jablko, kiwi a pomeranč oloupeme a společně s kaki nakrájíme na menší kousky.
Jak oloupat granátové jablko, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
03.Do mixéru vložíme zrníčka granátového jablka, kousky kaki, kiwi, pomeranče, mandle, med, přilijeme olivový olej, přidáme konopné semínko, kurkumu, skořici, zázvor s hřebíčkem a pepřem a studenou vodu. Mixujeme na nejvyšší výkon asi 3 minuty.
04.Podáváme nejlépe ke snídani, ale můžeme popíjet po celý den.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT