Slider bulky – pečivo na sendviče i ke grilu

play Přehrát video recept
Slider bulky – pečivo na sendviče i ke grilu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Slidery jsou něčím mezi burgery a malými sendviči. Jakmile se do nich jednou pustíte, najdete stovky možných využití, ať už budete připravovat grilovačku, oslavu narozenin, anebo třeba jenom rodinnou večeři. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na to, jak připravit těsto na slidery a jak je poté správně upéct. Těsto nejsnadněji připravíte v multifunkčním robotu Monsieur Cuisine, ale nebojte se – poradíte si i bez něj. Těsto se připravuje s medem a před upečením se nechává celkem dvakrát kynout. Čím hotové slidery naplníte, je už jenom na vás.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 450 g hladká mouka + na podsypání
  • 250 g polotučné mléko
  • 1 × vejce “M” + na potření
  • 21 g čertsvé droždí
  • 40 g olivový olej
  • 30 g med
  • 1 × lžička sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

802 kJ / 192 kcal

Bílkoviny

5,30 g

Tuky

4,50 g

Vláknina

1,20 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

31,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mixovací nádoby nasypeme mouku, vlijeme vlažné mléko, přidáme vejce, nadrobíme čerstvé droždí, přilijeme olivový olej, tekutý med a ochutíme solí (1 lžička odpovídá asi 7 g soli). Uzavřeme víko a 2 minuty hněteme měkké těsto.

02.Těsto po vypracování přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout do zdvojnásobení.

03.Na pomoučněném vále nakynuté těsto ručně zpracujeme a vytvarujeme 12 stejně velkých bochánků (asi 72 g každý).

04.Bulky skládáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, 3 bulky ve 4 řadách, dodržujeme odstupy, přikryjeme utěrkou a necháme znovu na teplém místě nakynout.

Pokud mate moc velký pekáč, pomůže alobal. Zmačkaným alobalem vycpěte formu po obvodu a následně zmenšený vnitřek vyložte pečicím papírem.

05.Těsně před pečením bulky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody. 

06.Pečeme v troubě rozehřáté na 175 °C 20–25 minut na program horkovzduch dozlatova.

07.Bulky necháme vychladnout a až poté podáváme. Hodí je jako pečivo na domácí sendviče ke svačině – naplněné šunkou, sýrem a zeleninou, nebo jako bulky k letnímu grilování. Lze z nich uříznout libovolně velký kus a naplnit grilovanou klobásou nebo grilovaným či trhaným masem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo