Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Lehký, přesto výživný salát plný chutí! Šťavnatý grilovaný tuňák, krémové avokádo a dokonale ztracené vejce tvoří harmonické trio, které vytvořil Marcel Ihnačák.
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
1 776 kJ / 424 kcal
Bílkoviny
43,40 g
Tuky
18,20 g
Vláknina
10,00 g
Sůl
1,59 g
Sacharidy
24,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V menším hrnci přivedeme k varu vodu s octem. Do vroucí vody rozbijeme vejce a vaříme 2–3 minuty.
02.V míse smícháme listový salát s nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou, řapíkatým celerem, paprikami a rajčaty. přidáme oloupané a na kousky nakrájené avokádo, pokapeme citronovou šťávou a ochutíme olejem, solí a pepřem. Přidáme nadrobno nakrájenou bazalku a lehce promícháme.
03.Tuňáka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v rozpálené pánvi s olejem dozlatova asi 2 minuty. Pánev stáhneme ohně, tuňáka pokapeme citronovou šťávou.
04.Salát s grilovaným tuňákem podáváme se ztraceným vejcem a pokapeme balsamikem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT