Kuchyně
Italská, Španělská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte chuť na lehký středomořím inspirovaný oběd nebo večeři? Pro tyto případy připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na tuňákový steak, který vám zabere jen několik málo minut. Naučíte se, jak steak z tuňáka správně opéct, abyste ho příliš nevysušili, i jak připravit jednoduchou a lehkou přílohu. Jejím základem jsou restované papriky s řapíkatým celerem, česnekem a špenátem. Ještě více středomořských chutí dodají černé a zelené olivy a překvapivě i trocha třtinového cukru.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 026 kJ / 484 kcal
Bílkoviny
45,80 g
Tuky
24,30 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
26,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Papriky nakrájíme na proužky a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Řapíkatý celer škrabkou očistíme a spolu s cibulí nasekáme nadrobno. Přidáme do pánve a promícháme. Ochutíme najemno nasekaným česnekem, pálivou papričkou zbavenou semínek, solí a pepřem. Přidáme na menší kousky natrhané nebo nakrájené olivy. Jakmile je zelenina zlatavá, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme jednu lžíci másla a necháme rozpustit. Přidáme špenát, ochutíme šťávou z poloviny citronu, solí, pepřem, promícháme a stáhneme z ohně.
02.Tuňáka osolíme a opepříme. Restujeme ho zprudka v rozpálené grilovací pánvi z obou stran přibližně 30 vteřin, respektive podle tloušťky steaku. Potom na něj položíme lžíci másla a stáhneme z ohně. Pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme dojít.
03.Do středu talíře naservírujeme zeleninu, na kterou položíme steak z tuňáka. Přelijeme výpekem a dozdobíme lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT