Restovaný tuňák s paprikami, olivami a špenátem

play Přehrát video recept
Restovaný tuňák s paprikami, olivami a špenátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Španělská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte chuť na lehký středomořím inspirovaný oběd nebo večeři? Pro tyto případy připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na tuňákový steak, který vám zabere jen několik málo minut. Naučíte se, jak steak z tuňáka správně opéct, abyste ho příliš nevysušili, i jak připravit jednoduchou a lehkou přílohu. Jejím základem jsou restované papriky s řapíkatým celerem, česnekem a špenátem. Ještě více středomořských chutí dodají černé a zelené olivy a překvapivě i trocha třtinového cukru.


Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g papriky (žlutá, červená)
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × řapíky celeru
  • 1 × červená cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst oliv bez pecek Baresa (zelené, černé)
  • 1 × lžička třtinového cukru Belbake
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 g mladého špenátu
  • 1 × citron
  • 350 g steaku z tuňáka
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 026 kJ / 484 kcal

Bílkoviny

45,80 g

Tuky

24,30 g

Vláknina

7,20 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

26,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Papriky nakrájíme na proužky a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Řapíkatý celer škrabkou očistíme a spolu s cibulí nasekáme nadrobno. Přidáme do pánve a promícháme. Ochutíme najemno nasekaným česnekem, pálivou papričkou zbavenou semínek, solí a pepřem. Přidáme na menší kousky natrhané nebo nakrájené olivy. Jakmile je zelenina zlatavá, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme jednu lžíci másla a necháme rozpustit. Přidáme špenát, ochutíme šťávou z poloviny citronu, solí, pepřem, promícháme a stáhneme z ohně.

02.Tuňáka osolíme a opepříme. Restujeme ho zprudka v rozpálené grilovací pánvi z obou stran přibližně 30 vteřin, respektive podle tloušťky steaku. Potom na něj položíme lžíci másla a stáhneme z ohně. Pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme dojít.

03.Do středu talíře naservírujeme zeleninu, na kterou položíme steak z tuňáka. Přelijeme výpekem a dozdobíme lístky bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo