Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Salát Caprese vyniká v tom, že je nejenom chutný, ale hlavně i překvapivě snadný na přípravu. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, jak si tradiční Caprese připravit s lehkou obměnou v podobě bazalkového pesta a avokáda. Naučíte se, jak připravit jednoduché pesto z bazalky, kešu a piniových ořechů (můžete ale využít i pistácie nebo vlašáky) i jak správně naklást rajčata a mozzarellu na talíř, aby si pochutnaly nejenom vaše chuťové pohárky, ale i oči. Nakonec stačí už jen přidat avokádo, trochu rukoly a rozpečenou česnekovou bagetu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 320 kJ / 794 kcal
Bílkoviny
28,89 g
Tuky
66,44 g
Vláknina
7,84 g
Sůl
1,39 g
Sacharidy
26,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Čerstvou bazalku, nastrouhané sýry, česnek nasekaný na plátky, kešu, sůl, pepř a olivový olej rozmixujeme na pesto.
Podrobné video jak připravit bazalkové pesto najdete v Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky a pokládáme je na talíř na přeskáčku. Doplníme půlkami cherry rajčat. Avokádo oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Poklademe na rajčata s mozzarellou, osolíme a opepříme. Přidáme pesto, dokončíme rukolou, krémovým balsamicem a rozpečenou česnekovou bagetou.
Poučné video jak oloupat avokádo najdete v Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT