Salát Caprese s avokádem a domácím pestem

play Přehrát video recept
Salát Caprese s avokádem a domácím pestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Salát Caprese vyniká v tom, že je nejenom chutný, ale hlavně i překvapivě snadný na přípravu. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, jak si tradiční Caprese připravit s lehkou obměnou v podobě bazalkového pesta a avokáda. Naučíte se, jak připravit jednoduché pesto z bazalky, kešu a piniových ořechů (můžete ale využít i pistácie nebo vlašáky) i jak správně naklást rajčata a mozzarellu na talíř, aby si pochutnaly nejenom vaše chuťové pohárky, ale i oči. Nakonec stačí už jen přidat avokádo, trochu rukoly a rozpečenou česnekovou bagetu.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pesto:

  • 2 × svazek bazalka
  • 1 × lžíce parmazán Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 1 × lžíce Pecorino Italiamo
  • 2 × stroužek česnek
  • 30 g kešu ořechy Alesto
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 ml extra panenský olivový olej Primadonna

Salát Caprese:

  • 4 × rajče (libovolná barva)
  • 250 g cherry rajčata
  • 4 × mozzarella Pilos
  • 2 × avokádo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst rukola
  • krémové balsamico Italiamo
  • česneková bageta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 320 kJ / 794 kcal

Bílkoviny

28,89 g

Tuky

66,44 g

Vláknina

7,84 g

Sůl

1,39 g

Sacharidy

26,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Čerstvou bazalku, nastrouhané sýry, česnek nasekaný na plátky, kešu, sůl, pepř a olivový olej rozmixujeme na pesto.

Podrobné video jak připravit bazalkové pesto najdete v Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky a pokládáme je na talíř na přeskáčku. Doplníme půlkami cherry rajčat. Avokádo oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Poklademe na rajčata s mozzarellou, osolíme a opepříme. Přidáme pesto, dokončíme rukolou, krémovým balsamicem a rozpečenou česnekovou bagetou. 

Poučné video jak oloupat avokádo najdete v Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo