Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Hovězí žebra sice nejsou minutka, kterou byste měli hotovou za chvíli, ale delší příprava rozhodně stojí za to! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na žebra s fazolemi, rajčaty a sušenými houbami, ve kterém vás naučí hovězí žebra správně očistit, naporcovat i uvařit předtím, než přijdou do trouby. Během toho si stihnete nejenom uklidit kuchyňskou linku, ale také připravit omáčku, do které kromě rajčat, fazolí a hub přijdou i chilli papričky nebo lahůdková cibulka. Na závěr stačí už jen vše společně upéct a podávat s čerstvě opečeným chlebem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 697 kJ / 2 079 kcal
Bílkoviny
105,40 g
Tuky
133,30 g
Vláknina
16,30 g
Sůl
6,00 g
Sacharidy
99,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Fazole namočíme přes noc.
02.Žebra očistíme, překrojíme na menší části, vložíme do hrnce s vodou a ochutíme solí, bobkovými listy, pepřem a novým kořením.
03.Bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme na kolečka, česnek nahrubo a pálivé papričky bez semínek najemno a vše orestujeme v hrnci s olejem. Přisypeme sladkou mletou papriku, chvíli restujeme a podlijeme vínem. Přidáme nakrájené sušené houby, rajčata z konzervy a trochu vývaru z žeber. Přidáme namočené a scezené fazole, osolíme, opepříme a ještě asi 5 minut povaříme. Předvařené fazole přendáme na plech nebo do zapékací mísy, nahoru položíme žebra, přikryjeme víkem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 60 minut.
04.V grilovací pánvi s olejem dokřupava opečeme krajíce ciabatty.
05.Pečená žebra s fazolemi posypeme rozmarýnem, nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky a podáváme s opečenou ciabattou a beraními rohy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT