Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Není od věci čas od času přijít na nějaký nový způsob ochucování jídla. Jedním z takových jsou nakládané citrony podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Nejedná se ale o klasické citrony naložené v cukru, nýbrž v soli. Tato pro nás nezvyklá varianta je základem spousty pokrmů v marocké kuchyni. Až citrony podle Romana Pauluse naložíte, pochutnáte si na jejich kůře coby na dochucovadle v pokrmech, jako jsou tažín, kuskus anebo v různých salátech.
Energie
2 420 kJ / 580 kcal
Bílkoviny
22,00 g
Tuky
6,00 g
Vláknina
56,00 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
186,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Citrony omyjeme a osušíme. Každému citronu uřízneme špičku a nakrojíme ho na čtvrtiny, ale nedokrojíme, aby držel pohromadě. Citron rozevřeme, zasypeme solí a skládáme do sklenice s trochou solí na dně.
02.Během plnění sklenice průběžně prosypáváme solí. Plnou sklenici znovu posypeme solí a obsah zalijeme citronovou šťávou. Uzavřeme. První 3 dny každý den citrony upěchujeme, aby byly ponořené. Kdyby bylo ve sklenici málo šťávy, dolijeme ji. Následující 3 týdny necháme v lednici rozležet.
03.Po třech týdnech už nakládané citrony můžeme začít používat. Ovoce vyndáme ze sklenice, omyjeme ve studené vodě a seřízneme žlutou kůru, kterou dále používáme. Ideálně ji nakrájíme na nudličky a použijeme k dochucení zejména marocké kuchyně a salátů. Výborně se hodí do dresinků a dipů, zejména k doplnění ryb.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT