Kuchyně
Česká
Doba přípravy
2 hod.
Klasické pracny nebo tlapky (podle toho, jak jim říkáte) se nejčastěji připravují z kakaového těsta, ale pokud si chcete letošní Vánoce trošku ozvláštnit, vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten upekl pracny ze světlého těsta, do kterého kromě základních surovin patří i citronová šťáva, strouhaný kokos a troška medu. Až si těsto řádně odpočine v lednici, stačí ho naplnit do formiček, upéct a výsledné cukroví (bez uždibování!) obalit v moučkovém cukru.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
15 215 kJ / 3 636 kcal
Bílkoviny
37,10 g
Tuky
226,50 g
Vláknina
26,50 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
377,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy nandáme změklé máslo, kokos, cukr, mouku, citronovou šťávu a med. Pomocí kuchyňského robotu připravíme drobivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc).
02.Druhý den sádlem vymažeme čisté formičky na pracny a do každé nandáme trochu těsta.
Některé formičky vyžadují vymazání a jiné potřebují být naopak úplně čisté. Vyzkoušejte, jak vaše formičky fungují nejlépe, aby se daly dobře vyklopit.
03.Formičky s těstem nandáme na plech a pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 15 minut dozlatova na program horkovzduch.
04.Upečené pracny necháme krátce vychladnout a ještě teplé jej obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
05.Pracny pečeme 4 týdny před Vánoci, skladujeme uzavřeném boxu v chladu a temnu a spotřebujeme do 5–6 týdnů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT