Medailonky z panenky s baklažánem, rajčaty a balkánským sýrem

play Přehrát video recept
Medailonky z panenky s baklažánem, rajčaty a balkánským sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vepřové medailonky se skvěle hodí na přípravu tzv. na minutku, což potvrzuje i recept Marcela Ihnačáka. Maso máte hotové raz dva, a tak v mezičase zvládnete připravit i přílohu, které kraluje smažený lilek s cherry rajčátky. Vepřové medailonky můžete podávat jen tak, ale ještě více si pochutnáte, když je ještě v pánvi posypete balkánským sýrem.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × baklažány
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 500 g cherry rajčata
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 kg vepřová panenka
  • 4 × lžíce máslo Pilos
  • 150 g balkánský sýr Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • čerstvá bazalka
  • 100 g rukola

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 143 kJ / 512 kcal

Bílkoviny

49,70 g

Tuky

28,60 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

14,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Baklažán oloupeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, přendáme do mísy a necháme 5–10 minut vypotit. Poté opláchneme vodou, osušíme pomocí papírových utěrek, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatohněda.

02.Cherry rajčata překrojíme na poloviny, česnek nakrájíme na plátky, přendáme do mísy a necháme stranou.

03.Panenku očistíme, nakrájíme na širší plátky, rukou roztlačíme, přendáme na talíř, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet a opečeme v pánvi s olejem. Přidáme 2 lžíce másla a na panenku položíme natrhaný balkánský sýr. Přikryjeme pokličkou, stáhneme z ohně a necháme chvíli odpočinout. 

04.Do pánve s baklažánem přidáme rajčata s česnekem, lehce osolíme, promícháme a restujeme dále. Přidáme 2 lžíce másla a citronovou šťávu a nakonec posypeme bazalkou. 

05.Baklažán s rajčaty podáváme s panenkou posypané rukolou. 

06.Vepřové maso je skvělé na rychlé vaření, jako jsou minutky. I medailonky z vepřové panenky podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se dají snadno a rychle připravit. Vepřové maso se snadno krájí a restuje, takže máte dost času i na přípravu přílohy. Doporučujeme smažený lilek s cherry rajčátky, který skvěle doplní vepřové maso.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo