Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Vepřové medailonky se skvěle hodí na přípravu tzv. na minutku, což potvrzuje i recept Marcela Ihnačáka. Maso máte hotové raz dva, a tak v mezičase zvládnete připravit i přílohu, které kraluje smažený lilek s cherry rajčátky. Vepřové medailonky můžete podávat jen tak, ale ještě více si pochutnáte, když je ještě v pánvi posypete balkánským sýrem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 143 kJ / 512 kcal
Bílkoviny
49,70 g
Tuky
28,60 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
14,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Baklažán oloupeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, přendáme do mísy a necháme 5–10 minut vypotit. Poté opláchneme vodou, osušíme pomocí papírových utěrek, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dozlatohněda.
02.Cherry rajčata překrojíme na poloviny, česnek nakrájíme na plátky, přendáme do mísy a necháme stranou.
03.Panenku očistíme, nakrájíme na širší plátky, rukou roztlačíme, přendáme na talíř, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet a opečeme v pánvi s olejem. Přidáme 2 lžíce másla a na panenku položíme natrhaný balkánský sýr. Přikryjeme pokličkou, stáhneme z ohně a necháme chvíli odpočinout.
04.Do pánve s baklažánem přidáme rajčata s česnekem, lehce osolíme, promícháme a restujeme dále. Přidáme 2 lžíce másla a citronovou šťávu a nakonec posypeme bazalkou.
05.Baklažán s rajčaty podáváme s panenkou posypané rukolou.
06.Vepřové maso je skvělé na rychlé vaření, jako jsou minutky. I medailonky z vepřové panenky podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se dají snadno a rychle připravit. Vepřové maso se snadno krájí a restuje, takže máte dost času i na přípravu přílohy. Doporučujeme smažený lilek s cherry rajčátky, který skvěle doplní vepřové maso.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT