Medailonky z vepřové panenky s kari batáty

play Přehrát video recept
Medailonky z vepřové panenky s kari batáty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Z vepřové panenky dokážete připravit spoustu skvělých receptů, ale jeden z nejlepších jsou medailonky podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Ten vás kromě toho naučí i připravit kari batáty, které jsou, coby sladké brambory, zajímavou alternativou brambor klasických. K jejich přípravě budete potřebovat i netradiční suroviny, jako je například zázvor nebo skořice. Samotnou panenku už stačí jen podle návodu očistit, nakrájet a orestovat v rozpálené pánvi. A můžete podávat!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 ks batáty
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 ks stroužky česneku
  • 2 × cm čerstvého zázvoru
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × lžička mleté skořice Kania
  • 1 ks konzerva (425 ml) krájených loupaných rajčat Freshona
  • 1 × lžíce medu
  • 1 ks citron
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželová nať, koriandr)
  • 350 g vepřové panenky Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst salátu mix

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 104 kJ / 742 kcal

Bílkoviny

51,50 g

Tuky

35,70 g

Vláknina

9,60 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

62,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Batáty očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přihodíme batáty, osolíme, opepříme a za občasného míchání opékáme. Mezitím očištěné stroužky česneku, zázvor a papričku zbavenou semínek nakrájíme nadrobno a přidáme ke sladkým bramborám. Ochutíme skořicí a kari kořením. Po chvíli přidáme rajčata z konzervy, med, šťávu z poloviny citronu a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Bíle časti lahůdkových cibulek nakrájíme na tenké proužky. Po asi 5 minutách, jakmile jsou brambory měkké, stáhneme z ohně, posypeme připravenou cibulkou a nasekanými bylinkami.

02.Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na širší plátky. položíme je řezem dolů a dlaní přitlačíme. Medailonky ochutíme solí a pepřem. Opékáme je zprudka v rozehřáté grilovací pánvi s olejem. Asi po 6 minutách (podle tloušťky masa), jakmile jsou medailonky z jedné strany opečené, je obrátíme, do pánve přidáme máslo, stáhneme z ohně, pokapeme šťávou z půlky citronu, přikryjeme alobalem a necháme dojít.

03.Na talíř naservírujeme batáty spolu s medailonky. Přelijeme výpekem, dozdobíme menšími lístky salátu a pokapeme olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo