Malinový dort s mascarpone
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská, Italská

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Upečte si dort jako z cukrárny. recept na malinový dort s mascarpone najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 8 × vajec “M“
  • 160 g cukru krupice Castello
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • 3 × lžíce vlažné vody
  • 160 g hladké mouky Castello

Krém

  • 750 g mascarpone Lovilio
  • 50 g cukru moučka Castello
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 100 g zmrazených malin Green Grocer´s

Dort

  • 300 g zmrazených malin Green Grocer´s
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 × jedlé želatiny v prášku Castello
  • 200 ml horké vody
  • 150 g Minnies piškotů Sondey
  • čokoláda na vaření Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 019 kJ / 722 kcal

Bílkoviny

13,60 g

Tuky

45,20 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

65,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme v robotu s oběma cukry a 3 lžícemi vody do pěny. Po chvíli přisypeme mouku a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do 3 forem vyložených pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme 10 – 12 minut. Po vychladnutí všechny tři korpusy vyjmeme z forem a odstraníme pečicí papíry.

Krém

02.Mascarpone smícháme v robotu s cukrem moučka a smetanou. Asi 100 g malin vmícháme ručně.

03.Jeden korpus vložíme zpět na dno formy. Na něj rozprostřeme asi 1/3 krému, přiklopíme druhým korpusem. Poté opakujeme postup ještě jednou. Poté potřeme dort krémem po celém obvodu. Vršek ozdobíme po obvodu krémem pomocí cukrářského sáčku. Necháme chvíli zatuhnout. Mezitím zahřejeme v hrnci maliny s třtinovým cukrem. V jiné misce smícháme želatinu v prášku s horkou vodou a přelijeme k malinám. Směs odstavíme z ohně a necháme částečně zatuhnout a rozprostřeme navrch dortu. Obvod dortu dozdobíme ve spodní části piškotky Minnies a vršek posypeme nasekanou čokoládou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo