Kuchyně
Francouzská, Italská
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Pokročilý
Upečte si dort jako z cukrárny. recept na malinový dort s mascarpone najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 019 kJ / 722 kcal
Bílkoviny
13,60 g
Tuky
45,20 g
Vláknina
3,30 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
65,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme v robotu s oběma cukry a 3 lžícemi vody do pěny. Po chvíli přisypeme mouku a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do 3 forem vyložených pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme 10 – 12 minut. Po vychladnutí všechny tři korpusy vyjmeme z forem a odstraníme pečicí papíry.
02.Mascarpone smícháme v robotu s cukrem moučka a smetanou. Asi 100 g malin vmícháme ručně.
03.Jeden korpus vložíme zpět na dno formy. Na něj rozprostřeme asi 1/3 krému, přiklopíme druhým korpusem. Poté opakujeme postup ještě jednou. Poté potřeme dort krémem po celém obvodu. Vršek ozdobíme po obvodu krémem pomocí cukrářského sáčku. Necháme chvíli zatuhnout. Mezitím zahřejeme v hrnci maliny s třtinovým cukrem. V jiné misce smícháme želatinu v prášku s horkou vodou a přelijeme k malinám. Směs odstavíme z ohně a necháme částečně zatuhnout a rozprostřeme navrch dortu. Obvod dortu dozdobíme ve spodní části piškotky Minnies a vršek posypeme nasekanou čokoládou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT