Luxusní mandarinkové koláčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod. 55 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Zapečené ovoce chutná nejlépe v zimě. Nechte se svést koláčky s mandarinkovou náplní a sněhovou čepicí podle receptu Markéty Krajčovičové.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 220 g polohrubé mouky Castello
  • 140 g cukru krystal Castello
  • 100 g mandlí Gardis
  • 180 g másla Pilos
  • 1 × kypřicí prášek do pečiva Castello (asi 13 g)
  • 2 × lžíce Amaretta Armilar

Náplň

  • 500 g mandarinek
  • 3 × lžíce meruňkového džemu Maribel
  • 1 × lžíce Amaretta Armilar (nebo podle chuti)
  • 50 ml vlažné vody
  • 4 × lžíce cukru krystal Castello

Sněhová čepice

  • 4 × vejce (bílky)
  • 160 g cukru krystal Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 627 kJ / 390 kcal

Bílkoviny

5,40 g

Tuky

17,10 g

Vláknina

2,00 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

52,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V robotu smícháme polohrubou mouku, cukr, jemně namleté blanšírované mandle (zbavené hnědé slupky) máslo, kypřicí prášek a po chvíli přilijeme Amaretto. Těsto ještě zpracujeme na vále a vytvoříme z něj bochánek, který zabalíme do fólie a vložíme do lednice ztuhnout.

02.Na pomoučeném vále ztuhlé těsto vyválíme na asi 7 mm silnou placku a kulatým vykrajovátkem vykrajujeme tvar, který vkládáme do máslem vymazaných formiček. Těsto přitlačíme k okrajům formičky. Před vložením do trouby vidličkou lehce propícháme. Formičky naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 10 minut.

Náplň

03.V misce smícháme džem s Amarettem, vlažnou vodou, cukrem a oloupanými mandarinkami.

04.Tip: Pokud chcete získat u mandarinek jemnější chuť a zbavit je hořkosti, odstraňte z nich bílou slupku. Podívejte se na trik v Kulinářské akademii Lidlu, kde vám Roman Paulus poradí, jak na to.

Sněhová čepice

05.V robotu ušleháme bílky dotuha, ukr přisypáváme postupně.

Koláčky

06.Do upečených formiček dáme lžíci připravené náplně (asi 3 ks mandarinek) a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C. Lžící na ně položíme ušlehaný sníh a pečeme ještě 15 minut na 130 °C. Koláčky necháme 10 minut dojít v otevřené troubě.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo