Kuchyně
Česká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
3 hod. 55 min.
Obtížnost
Začátečník
Zapečené ovoce chutná nejlépe v zimě. Nechte se svést koláčky s mandarinkovou náplní a sněhovou čepicí podle receptu Markéty Krajčovičové.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 627 kJ / 390 kcal
Bílkoviny
5,40 g
Tuky
17,10 g
Vláknina
2,00 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
52,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V robotu smícháme polohrubou mouku, cukr, jemně namleté blanšírované mandle (zbavené hnědé slupky) máslo, kypřicí prášek a po chvíli přilijeme Amaretto. Těsto ještě zpracujeme na vále a vytvoříme z něj bochánek, který zabalíme do fólie a vložíme do lednice ztuhnout.
02.Na pomoučeném vále ztuhlé těsto vyválíme na asi 7 mm silnou placku a kulatým vykrajovátkem vykrajujeme tvar, který vkládáme do máslem vymazaných formiček. Těsto přitlačíme k okrajům formičky. Před vložením do trouby vidličkou lehce propícháme. Formičky naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 10 minut.
03.V misce smícháme džem s Amarettem, vlažnou vodou, cukrem a oloupanými mandarinkami.
04.Tip: Pokud chcete získat u mandarinek jemnější chuť a zbavit je hořkosti, odstraňte z nich bílou slupku. Podívejte se na trik v Kulinářské akademii Lidlu, kde vám Roman Paulus poradí, jak na to.
05.V robotu ušleháme bílky dotuha, ukr přisypáváme postupně.
06.Do upečených formiček dáme lžíci připravené náplně (asi 3 ks mandarinek) a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C. Lžící na ně položíme ušlehaný sníh a pečeme ještě 15 minut na 130 °C. Koláčky necháme 10 minut dojít v otevřené troubě.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT