Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Luštěninové těstoviny jsou zdravější alternativou klasických pšeničných a díky vyššímu obsahu bílkovin navíc dokáží na déle zasytit! 😋 I proto natočil šéfkuchař Roman Paulus video recept na hráškové těstoviny s treskou. 🐟 Omáčku zvládnete snadno připravit, zatímco se budou těstoviny vařit. Stačí použít kromě tresky a oliv základní suroviny, jako jsou rajčata nebo česnek. A pro ještě lepší chuť doporučujeme podlíti podávat s bílým vínem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 630 kJ / 629 kcal
Bílkoviny
49,10 g
Tuky
16,20 g
Vláknina
12,30 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
64,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Dbejte na to, aby byly plátky česneku stejně silné, budou se opékat rovnoměrně.
02.V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme luštěninové těstoviny skoro doměkka (asi 4 minuty).
03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme plátky česneku a orestujeme dozlatova. Přidáme sekaná rajčata a necháme provařit. Přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme a ochutíme chilli. Přidáme černé olivy a cherry rajčata nakrájené na poloviny a na kostky nakrájenou tresku, necháme vařit asi 3 minuty a přidáme natrhané lístky bazalky. Do pánve přidáme těstoviny i s trochou vody a necháme je dovařit.
04.Podáváme do hlubšího talíře, zakápneme olivovým olejem, opepříme, posypeme hoblinkami parmezánu a ozdobíme snítkou bazalky.
Pokud přemýšlíte, jak přimět vaše děti, aby jedly více luštěnin, vyzkoušejte právě luštěninové těstoviny.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT