Luštěninové těstoviny s treskou a olivami

play Přehrát video recept
Luštěninové těstoviny s treskou a olivami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Luštěninové těstoviny jsou zdravější alternativou klasických pšeničných a díky vyššímu obsahu bílkovin navíc dokáží na déle zasytit! 😋 I proto natočil šéfkuchař Roman Paulus video recept na hráškové těstoviny s treskou. 🐟 Omáčku zvládnete snadno připravit, zatímco se budou těstoviny vařit. Stačí použít kromě tresky a oliv základní suroviny, jako jsou rajčata nebo česnek. A pro ještě lepší chuť doporučujeme podlíti podávat s bílým vínem. 

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 8 × stroužek česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 400 g luštěninové těstoviny ze zeleného hrášku Combino
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 400 g loupaná krájená rajčata Baresa
  • 100 ml suché bílé víno Soave
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 100 g černé olivy bez pecek Baresa
  • 180 g cherry rajčata
  • 400 g treska filet
  • čerstvá bazalka
  • 50 g parmezán Milbona

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 630 kJ / 629 kcal

Bílkoviny

49,10 g

Tuky

16,20 g

Vláknina

12,30 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

64,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Stroužky česneku nakrájíme na plátky. 

Dbejte na to, aby byly plátky česneku stejně silné, budou se opékat rovnoměrně.

02.V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme luštěninové těstoviny skoro doměkka (asi 4 minuty).

03.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem opečeme plátky česneku a orestujeme dozlatova. Přidáme sekaná rajčata a necháme provařit. Přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme a ochutíme chilli. Přidáme černé olivy a cherry rajčata nakrájené na poloviny a na kostky nakrájenou tresku, necháme vařit asi 3 minuty a přidáme natrhané lístky bazalky. Do pánve přidáme těstoviny i s trochou vody a necháme je dovařit.

04.Podáváme do hlubšího talíře, zakápneme olivovým olejem, opepříme, posypeme hoblinkami parmezánu a ozdobíme snítkou bazalky.

Pokud přemýšlíte, jak přimět vaše děti, aby jedly více luštěnin, vyzkoušejte právě luštěninové těstoviny.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo