Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
V Lidl cukrárně se tento týden naučíte, jak připravit lívance s karamelem a jablky. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 584 kJ / 618 kcal
Bílkoviny
14,00 g
Tuky
29,70 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
74,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do vlažného mléka přisypeme krystalový cukr, rozdrobené droždí a lžičku mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do vzešlého kvásku přisypeme mouku, přidáme Kyšku, vejce a vanilinový cukr a metličkou vymícháme těsto, které necháme na teplém místě asi 15 minut kynout.
02.Rozehřejeme lívanečník a do důlků nalijeme trochu oleje. Na rozehřátém oleji smažíme lívance. Odkládáme na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný olej.
03.V pánvi rozpustíme máslo. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na širší plátky a necháme v pánvi zesklovatět. Poté přisypeme třtinový cukr a skořici a necháme zkaramelizovat. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a provaříme.
04.Lívanečky servírujeme vlažné s horkými jablky v karamelu a lžící tvarohu smíchaného s moučkovým cukrem. Ozdobíme lístkem máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT