Lívance s jablky v karamelu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

V Lidl cukrárně se tento týden naučíte, jak připravit lívance s karamelem a jablky. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Lívance

  • 600 g Valašské Kyšky
  • 150 ml farmářského mléka Moravia (3,6 % tuku)
  • 3 × lžíce cukru krystal Castello
  • 20 g droždí
  • 300 g hladké mouky Castello
  • 3 × vejce “M“
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • 1 × špetka soli s jódem Castello
  • rostlinný olej Promienna na smažení

Jablka v karamelu

  • 50 g másla Pilos
  • 3 × červená jablka
  • 4 × lžíce přírodního třtinového cukru Belbake
  • 0,5 × lžička mleté skořice Mikado
  • 200 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Na servírování

  • tvaroh tučný Pilos
  • cukr moučka Castello dle chuti
  • čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 584 kJ / 618 kcal

Bílkoviny

14,00 g

Tuky

29,70 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

74,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Lívance

01.Do vlažného mléka přisypeme krystalový cukr, rozdrobené droždí a lžičku mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do vzešlého kvásku přisypeme mouku, přidáme Kyšku, vejce a vanilinový cukr a metličkou vymícháme těsto, které necháme na teplém místě asi 15 minut kynout.

02.Rozehřejeme lívanečník a do důlků nalijeme trochu oleje. Na rozehřátém oleji smažíme lívance. Odkládáme na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný olej.

Jablka v karamelu

03.V pánvi rozpustíme máslo. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na širší plátky a necháme v pánvi zesklovatět. Poté přisypeme třtinový cukr a skořici a necháme zkaramelizovat. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a provaříme.

Servírování

04.Lívanečky servírujeme vlažné s horkými jablky v karamelu a lžící tvarohu smíchaného s moučkovým cukrem. Ozdobíme lístkem máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo