Kuřecí kebab v pita chlebu s hummusem

play Přehrát video recept
Kuřecí kebab v pita chlebu s hummusem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 25 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Kebab je populární jako oběd nebo svačinka, který si dáte, když zrovna máte na spěch. Můžete si ho ale připravit i doma ze šťavnatých kuřecích stehen podle video receptu Romana Paulus. Ten vám ukáže, jak připravit marinádu na kuřecí maso z řeckého jogurtu, pálivé (nebo sladké) papriky a rajčatového protlaku. Zjistíte i, jak maso následně napíchat na špejle, aby se správně a autenticky „speklo“ k sobě a vy jste ho mohli posléze odřezávat do pita chleba. Pak stačí už jen přidat hummus, balkánský sýr a zeleninu a můžete zavolat hosty ke stolu.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuře v marinádě:

  • 1 kg kuřecí stehenní řízky XXL Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 140 g řecký jogurt Pilos
  • 1 × lžička pálivá mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce rajčatový protlak Baresa
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × lžička citronová šťáva

Kebab v pitě:

  • 4 × čerstvý pita chléb
  • 300 g hummus s česnekem Chef Select
  • 200 g balkánský sýr Pilos
  • 100 g ledový salát
  • 130 g červená cibule
  • 180 g rajčata
  • 140 g řecký jogurt Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 253 kJ / 539 kcal

Bílkoviny

36,10 g

Tuky

31,00 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

25,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a marinujeme solí, pepřem, olivovým olejem, řeckým jogurtem, pálivou paprikou, rajčatovým protlakem, najemno nasekaným česnekem a citronovou šťávou. Dobře promícháme a necháme odležet alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc).

02.Po odležení maso napichujeme. Nejprve kus po kusu nandáme na jednu špejli a následně zpevníme druhou a třetí jehlou. 

03.Takto připravený špíz přendáme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody, přiklopíme alobalem a pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 45 minut. Následně alobal sundáme a asi 30 minut dopékáme do zlatova. 

04.Upečený kebab odřezáváme od krajů a menší kusy následně promícháme v zapékací míse s výpekem.

Pokud nesníte všechno maso najednou, nakrájejte pouze tolik, kolik zrovna potřebujete. Později lze celý kus na špízu ohřát či rozpéct a poté teprve nakrájet čerstvou porci.

05.Pita chleby rozpůlíme, roztáhneme, abychom vytvořili kapsu a každou půlku zevnitř potřeme hummusem. Plníme nadrobeným balkánským sýrem, porcí masa, natrhaným ledovým salátem, proužky červené cibule, měsíčky rajčat a lžící řeckého jogurtu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo