Kuchyně
Řecká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
2 hod. 25 min.
Obtížnost
Pokročilý
Kebab je populární jako oběd nebo svačinka, který si dáte, když zrovna máte na spěch. Můžete si ho ale připravit i doma ze šťavnatých kuřecích stehen podle video receptu Romana Paulus. Ten vám ukáže, jak připravit marinádu na kuřecí maso z řeckého jogurtu, pálivé (nebo sladké) papriky a rajčatového protlaku. Zjistíte i, jak maso následně napíchat na špejle, aby se správně a autenticky „speklo“ k sobě a vy jste ho mohli posléze odřezávat do pita chleba. Pak stačí už jen přidat hummus, balkánský sýr a zeleninu a můžete zavolat hosty ke stolu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 253 kJ / 539 kcal
Bílkoviny
36,10 g
Tuky
31,00 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
25,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a marinujeme solí, pepřem, olivovým olejem, řeckým jogurtem, pálivou paprikou, rajčatovým protlakem, najemno nasekaným česnekem a citronovou šťávou. Dobře promícháme a necháme odležet alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc).
02.Po odležení maso napichujeme. Nejprve kus po kusu nandáme na jednu špejli a následně zpevníme druhou a třetí jehlou.
03.Takto připravený špíz přendáme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody, přiklopíme alobalem a pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 45 minut. Následně alobal sundáme a asi 30 minut dopékáme do zlatova.
04.Upečený kebab odřezáváme od krajů a menší kusy následně promícháme v zapékací míse s výpekem.
Pokud nesníte všechno maso najednou, nakrájejte pouze tolik, kolik zrovna potřebujete. Později lze celý kus na špízu ohřát či rozpéct a poté teprve nakrájet čerstvou porci.
05.Pita chleby rozpůlíme, roztáhneme, abychom vytvořili kapsu a každou půlku zevnitř potřeme hummusem. Plníme nadrobeným balkánským sýrem, porcí masa, natrhaným ledovým salátem, proužky červené cibule, měsíčky rajčat a lžící řeckého jogurtu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT