Kukuřice
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

Kukuřice – to není jen vařený klas, ale také cukrová kukuřice, polenta nebo také popcorn. Navíc existuje spousta druhů. Mrkněte na video s Romanem Paulusem.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Druhy kukuřice

01.Podle kvality zrna můžeme kukuřici rozdělit na 5 základních typů:

Cukrová kukuřice (sladká)

02.Tento druh kukuřice se u nás běžně prodává a seženete ji buď čerstvou, mraženou nebo konzervovanou. Její semena obsahují hodně cukru, vitamínu B i vlákniny.

Moučná kukuřice

03.Tato kukuřice má měkká a moučná zrna, která se snadno melou na mouku. Používá se hlavně na výrobu mouky na bezlepkové těstoviny a pečivo, polenty a kukuřičných tortil.

Pukancová kukuřice

  • Pukancovou kukuřici známe především díky oblíbenému popcornu v podobě pražených puklých zrn. Zahřívání jejich zrn způsobuje nabobtnání škrobu uvnitř a zrna se tak zvětší.

Kukuřice ,,koňský zub“

  • Tento druh kukuřice je primárně pěstován jako krmivo pro zvířata a my ji známe jako kukuřici krmnou. Název „koňský zub“ pochází z tvaru zrna s typickou prohlubní.

Indiánská kukuřice (okrasná)

  • Indiánská kukuřice se používá na ozdobu a má zaoblená, pevná zrna.

Jak připravit kukuřičné klasy jako přílohu?

04.Kukuřičné klasy vložíme do vroucí vody a vaříme asi 8 minut doměkka, ke konci vaření trochu osolíme. Vyjmeme z vody a opálíme flambovací pistolí nebo ogrilujeme. Ještě teplé potřeme máslem a osolíme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo