Krůtí stehna se zázvorem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Recept Romana Pauluse zavání asijskou atmosférou. Vyzkoušejte také krůtí stehna se zázvorem. Postup naleznete na stránkách Kuchyně Lidlu.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g krůtích spodních stehen Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • rostlinný olej Promienna
  • 2 × cibule
  • 10 × stroužků česneku
  • 100 g zázvoru
  • 3 × (středně velká) čerstvá rajčata
  • 2 × lžíce kari Mikado
  • 0,5 l vývaru
  • 75 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 1 × svazek lahůdkové cibule
  • 1 × limetka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 583 kJ / 618 kcal

Bílkoviny

55,30 g

Tuky

34,50 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

25,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Krůtí stehna se zázvorem

01.Omytá a osušená krůtí stehna vykostíme. Maso důkladně očistíme od šlach a nakrájíme na menší kousky. Kosti vložíme do vody a připravíme vývar. Kousky masa osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme dozlatova. Poté maso vyndáme na talíř a na stejné pánvi rozdusíme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme najemno nakrájený zázvor. Mezitím oloupeme rajčata, nakrájíme na malé kousky a vložíme do pánve s cibulí, česnekem a zázvorem. Jakmile jsou rajčata rozdušená, přisypeme kari a krátce orestujeme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vložíme připravené maso. Dusíme doměkka na mírném plameni. Omáčku zjemníme smetanou.

Servírování

02.Podáváme v hlubokém talíři. Dokončíme na kousky nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibule. Jako přílohu můžeme podávat jasmínovou rýži s rozkrojenou limetkou pro dochucení pokrmu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo