Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Recept Romana Pauluse zavání asijskou atmosférou. Vyzkoušejte také krůtí stehna se zázvorem. Postup naleznete na stránkách Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 583 kJ / 618 kcal
Bílkoviny
55,30 g
Tuky
34,50 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
25,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá a osušená krůtí stehna vykostíme. Maso důkladně očistíme od šlach a nakrájíme na menší kousky. Kosti vložíme do vody a připravíme vývar. Kousky masa osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme dozlatova. Poté maso vyndáme na talíř a na stejné pánvi rozdusíme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme najemno nakrájený zázvor. Mezitím oloupeme rajčata, nakrájíme na malé kousky a vložíme do pánve s cibulí, česnekem a zázvorem. Jakmile jsou rajčata rozdušená, přisypeme kari a krátce orestujeme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vložíme připravené maso. Dusíme doměkka na mírném plameni. Omáčku zjemníme smetanou.
02.Podáváme v hlubokém talíři. Dokončíme na kousky nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibule. Jako přílohu můžeme podávat jasmínovou rýži s rozkrojenou limetkou pro dochucení pokrmu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT