Koláč z listového těsta s kachním masem

play Přehrát video recept
Koláč z listového těsta s kachním masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si slaný koláč s kachním masem a karamelizovanou cibulí podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × celá kachna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 3 × větší červené cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 180 × višní bez pecek ve sladkém nálevu Harvin
  • skořice (podle chuti)
  • 1 × lžíce medu Confeira
  • 100 ml suchého červeného vína
  • máslo Pilos (na vymazání formy)
  • hladká mouka Castello
  • 2 × chlazená listová těsta Belbake
  • 1 × hrst hoblinek parmezánu
  • 1 × vejce
  • mix salátů nebo rukola

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 672 kJ / 1 117 kcal

Bílkoviny

41,80 g

Tuky

74,80 g

Vláknina

3,70 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

56,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečená kachna

01.Kachnu den dopředu důkladně nasolíme a necháme odležet v lednici. Poté opláchneme a osušíme, opepříme a ochutíme čerstvým tymiánem. Přendáme do zapékací mísy, podlijeme bílým vínem, trochou vody a zakryjeme alobalem. Kachnu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 2 – 2,5 hodiny. V průběhu pečení poléváme výpekem a případně i vodou. 30 minut před dokončením odstraníme alobal a kachnu dopékáme při stejné teplotě dokřupava.

02.Necháme vychladnout a poté maso obereme (odstraníme i kůži). Větší kousky masa natrháme rukama a podle potřeby osolíme a opepříme.

Marmeláda z červené cibule s višněmi

03.Červenou cibuli nakrájíme na plátky, orestujeme na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme scezené a na menší kousky nakrájené višně, čerstvý tymián a skořici. Jakmile cibule zezlátne, přidáme med, promícháme a podlijeme červeným vínem. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 20 minut.

Koláč

04.Celou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Dno i boky formy vyložíme listovým těstem a přečnívající těsto odřežeme. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme kousky kachního masa, cibulovou marmeládu s višněmi a posypeme hoblinkami parmezánu. Přikryjeme druhým plátem těsta a zbylé těsto odřežeme. Koláč zlehka propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem, které jsme osolili, opepřili a nasekaným čerstvým tymiánem. Koláč pečeme v troubě předehřáté ne 180 °C 40 – 45 minut dozlatova.

05.Tip: Před servírováním můžeme nechať koláč trochu vychladnout, bude se pak lépe krájet.

Servírování

06.Koláč podáváme s listovým salátem ochuceným citronovou šťávou a olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo