Kdy solit maso
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Říká se, že sůl je nad zlato. Kdy ji ale přidat – do marinády, před grilováním nebo až při servírování? Odpovědi na tyto otázky najdete ve videu Romana Pauluse.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Šťavnatost masa a jeho chuť ovlivňuje i to, kdy a jak maso před pečením osolíme. Proto bychom tomuto kroku měli věnovat náležitou pozornost, každý druh masa vyžaduje jiný přístup.

02.Celou vepřovou pečeni, panenku nebo krkovici, případně i celé kuře lze nasolit naložením do 4 % solného roztoku s divokým kořením a česnekem, a to několik hodin předem, v případě větších kusů i několik dní. 

03.Maso na steaky solíme těsně před grilování a před podáváním ještě dosolíme na talíři vločkovou nebo mořskou solí.

04.Vnitřnosti, hlavně játra, před tepelnou úpravou nesolíme, působením soli totiž můžou tvrdnout. Solíme je vždy až po uvaření.

05.U oblíbeného guláše nebo krájeného masa na ragú je lepší solit jen mírně, asi čtvrt hodiny před dušením. Na půl kila masa stačí „špetka“, tedy malé množství, které vezmeme mezi prsty. Na konci vaření dosolíme podle chuti.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo