Grilovaný steak s brokolicí a bylinkovou omáčkou

play Přehrát video recept
Grilovaný steak s brokolicí a bylinkovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Indická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Zbožňujete voňavé šťavnaté steaky? Pokud ano, určitě se podívejte na nový recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který vám připraví specialitu z nízkého roštěnce.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × máslo Pilos
  • 1 × čerstvá listová petržel
  • 3 × lžička francouzské dijonské hořčice Kania
  • 1 × citron (šťáva)
  • 200 g malých vařených brambor
  • 4 × striploin steaky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele
  • 120 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 × lžíce citronové šťávy
  • 1 × středně velká brokolice

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 393 kJ / 811 kcal

Bílkoviny

57,50 g

Tuky

55,20 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

24,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Připravíme bylinkové máslo důkladným promícháním změklého másla, nasekané listové petržele, lžičky dijonské hořčice a pár kapek citronové šťávy. Vytvarujeme váleček, který zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici ideálně přes noc ztuhnout.

02.Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.

Podrobné video, jak připravit bylinkové máslo najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Na rozpálené grilovací pánvi grilujeme půlky vařených brambor a hotové zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme stranou.

04.Steaky omyjeme, osušíme a tuk na okraji masa několikrát nařízneme. Maso opepříme, osolíme a opékáme na grilovací pánvi nebo grilu. Pro malé až střední propečení masa grilujeme asi 2-3 minuty z každé strany. Grilované steaky přendáme na talíř a na střed každého dáme půl lžíce bylinkového másla. Celý talíř přikryjeme alobalem a steaky necháme chvíli odpočinout.

05.Bylinkovou omáčku připravíme důkladným rozmixováním červené cibule nakrájené na kousky, nahrubo pokrájené čerstvé listové petržele, 2 lžičkami hořčice, 100 ml olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

06.Rozehřejeme wok pánev a zprudka opečeme syrovou brokolici, kterou jsme dopředu nakrájeli na podlouhlé růžičky a zakápli olivovým olejem. Nemusíme se bát, pokud se brokolice lehce opeče do tmava. Hotovou osolíme a opepříme.

07.Na talíř nachystáme odpočinutý steak, vedle grilované brambory s brokolicí. Podáváme s bylinkovou omáčkou v mističce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo