Kuchyně
Indická
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Při grilování si můžete připravit i čerstvé pečivo jako přílohu – například jogurtové placky podle receptu Romana Pauluse. Jsou inspirované tradičním indickým chlebem naan a hodí se skvěle jak ke grilovanému masu, tak k různým sýrům či salátům. Na grilované placky budete navíc potřebovat jen několik základních surovina a připravovat je můžete buď přímo na roštu, grilovacím kameni anebo klidně i doma v pánvi.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
724 kJ / 173 kcal
Bílkoviny
4,20 g
Tuky
5,20 g
Vláknina
0,90 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
26,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Veškeré ingredience smícháme dohromady, vytvoříme těsto, které se ze začátku bude lepit. Po krátkém odpočinutí (5 minut) však bude krásně hladké a pružné.
02.Rozdělíme na 4–6 kousků a rozválíme na placky.
03.Pečeme v grilu na pizza kameni, pokud nemáte, povede se to s opatrností i na roštu. Opékáme několik minut na každé straně, dokud se nezačnou tvořit hnědé „puchýře“.
04.Po vyndání můžeme pomazat rozpuštěným máslem nebo je uložit jen tak suché ještě teplé do utěrky, aby zůstaly měkké.
Gril rozpalte naplno. Vysoká teplota plackám svědčí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT