Kuchyně
Americká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Už jste někdy vyzkoušeli oblíbenou jablečnou taštičku z populárního rychlého občerstvení? A zajímalo vás někdy, jak si takovou dobrotu připravit i doma? Přesně takový recept si připravil šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video návod na smažené jablečné kapsičky z listového těsta. Základem je náplň z jablek a vanilkového pudinku. Samotné plnění je překvapivě snadné! Pak už je stačí jen zamrazit, usmažit, nechat vychladnout a skvěle si pochutnat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
859 kJ / 205 kcal
Bílkoviny
2,50 g
Tuky
7,70 g
Vláknina
3,20 g
Sůl
0,35 g
Sacharidy
31,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky velké asi 1 cm a povaříme v hrnci s citronovou šťávou, cukrem a skořicí. Dusíme doměkka asi 10 minut. Vmícháme vanilkový pudinkový prášek rozmíchaný ve vodě a krátce provaříme. Jablečnou směs necháme úplně vychladnout.
02.Plát listového těsta rozřízneme ostrým nožem nebo rádýlkem na 8 obdélníků. Na každý kus naklademe jablečnou směs, těsto přeložíme a utěsníme vidličkou. Vzniklé taštičky vložíme do mrazáku alespoň na 1 hodinu.
Naplněné těsto můžeme v mrazáku skladovat až několik týdnů.
03.Olej rozehřejeme na 180° C a ještě zmrzlé taštičky smažíme asi 8 minut dozlatova. Po vyndání necháme okapat na papírové utěrce. Před podáváním necháme vychladnout minimálně 5 minut!
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT