Hovězí burger s tvarůžkovým tatarákem

play Přehrát video recept
Hovězí burger s tvarůžkovým tatarákem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si na grilu originální „olomoucký cheeseburger“! Že nevíte, co to je? Jedná se o burger s mletým masem a tatarákem z tvarůžků. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže nejenom, jak správně rozpéct burgerové housky a ogrilovat mleté maso, ale i jak namíchat tvarůžkový tatarák. Do toho je kromě aromatického sýru zapotřebí přidat i správné koření a trochu piva. Na závěr už stačí jen opatrně poskládat burger se všemi surovinami, včetně čerstvé zeleniny, a podávat třeba s domácími hranolky.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí burger:

  • 4 × hovězí burger s pepřem MCENNEDY
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × houska na hamburger
  • 8 × plátek anglická slanina Dulano
  • 100 g premium majonéza Kania
  • 50 g ledový salát
  • 130 g rajčata

Tvarůžkový tatarák:

  • 100 g mini tvarůžky Pilos
  • 1 × lžíce světlé pivo Argus
  • 1 × čerstvá pálivá paprička
  • 0,5 × lžička sladká mletá Kania
  • 1 × špetka celý kmín Kania
  • 0,5 × lžíce sekaná pažitka
  • 35 g čerstvý sýr Palouček Pilos
  • 0,5 × červená cibule
  • 0,5 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 492 kJ / 835 kcal

Bílkoviny

39,90 g

Tuky

56,40 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

4,60 g

Sacharidy

40,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hovězí burgery osolíme, potřeme olejem, lehce zploštíme a grilujeme z každé strany 3–5 minut. Housky na hamburgery rozpůlíme a v chladnější zóně grilu rozpečeme řezem položeným na rošt.

Jak připravit domácí housky na hamburgery zjistíte v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.

02.Tvarůžky rozsekáme v kuchyňském sekáčku tak, aby byly na malé kousky. Zalijeme trochou piva a ochutíme nasekanou pálivou papričkou, pažitkou a cibulí, mletou paprikou, kmínem, čerstvým sýrem, pepřem a dobře promícháme.

03.Slaninu na grilu vypečeme dokřupava a následně položíme na maso.

04.Obě půlky rozpečených housek pomažeme majonézou a poté na spodní část vrstvíme ledový salát, kolečka rajčat, grilované maso se slaninou a dávku tvarůžkového tataráku. Přiklopíme vrchní půlkou bulky a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo