Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si na grilu originální „olomoucký cheeseburger“! Že nevíte, co to je? Jedná se o burger s mletým masem a tatarákem z tvarůžků. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže nejenom, jak správně rozpéct burgerové housky a ogrilovat mleté maso, ale i jak namíchat tvarůžkový tatarák. Do toho je kromě aromatického sýru zapotřebí přidat i správné koření a trochu piva. Na závěr už stačí jen opatrně poskládat burger se všemi surovinami, včetně čerstvé zeleniny, a podávat třeba s domácími hranolky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 492 kJ / 835 kcal
Bílkoviny
39,90 g
Tuky
56,40 g
Vláknina
3,30 g
Sůl
4,60 g
Sacharidy
40,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hovězí burgery osolíme, potřeme olejem, lehce zploštíme a grilujeme z každé strany 3–5 minut. Housky na hamburgery rozpůlíme a v chladnější zóně grilu rozpečeme řezem položeným na rošt.
Jak připravit domácí housky na hamburgery zjistíte v triku Kulinářské akademii Lidlu zde.
02.Tvarůžky rozsekáme v kuchyňském sekáčku tak, aby byly na malé kousky. Zalijeme trochou piva a ochutíme nasekanou pálivou papričkou, pažitkou a cibulí, mletou paprikou, kmínem, čerstvým sýrem, pepřem a dobře promícháme.
03.Slaninu na grilu vypečeme dokřupava a následně položíme na maso.
04.Obě půlky rozpečených housek pomažeme majonézou a poté na spodní část vrstvíme ledový salát, kolečka rajčat, grilované maso se slaninou a dávku tvarůžkového tataráku. Přiklopíme vrchní půlkou bulky a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT