Houbový quiche
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyrazili jste do lesa na houby a nevíte, co s úrodou? Zkuste skvělý houbový quiche podle Romana Pauluse. Tento slaný koláč můžete podávat jako svačinu či večeři.


Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Křehké těsto:

  • 500 g hladká mouka Belbake
  • 250 g máslo Pilos
  • 2 × vejce "M"
  • 50 ml voda
  • 7 g sůl Kania
  • 750 g suché luštěniny (čočka, hrách apod.)
  • rostlinný olej Vita D´or

Náplň:

  • 200 g lesní houby
  • 1 × lžíce cibule
  • 1 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • listová petržel
  • čerstvá pažitka

Zálivka:

  • 5 × vejce "M"
  • 150 ml smetana ke šlehání 33 % tuku Pilos
  • 150 ml plnotučné mléko Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 455 kJ / 592 kcal

Bílkoviny

14,00 g

Tuky

37,70 g

Vláknina

2,50 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

48,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Křehké těsto:

01.Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, sůl a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.

02.Odleželé těsto vyválíme na válu posypaném moukou a vložíme do pečicí formy potřené olejem. Přebytečné těsto odřízneme tak, aby přesahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj luštěninu, těsto si tak při pečení zachová tvar. 

03.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem. 

Náplň:

04.Do rozehřáté pánve s trochou oleje přidáme cibuli a česnek nakrájené nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme lesní houby, osolíme, opepříme a orestujeme. 

05.Připravenou náplň rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus a posypeme nasekanými bylinkami – tymiánem, listovou petrželí a pažitkou.

06.Tip: Do náplně můžete přidat také prosciutto nebo slaninu.

Zálivka:

06.Do mísy vložíme vejce, smetanu a mléko, osolíme, opepříme a rozmixujeme mixérem.

07.Náplní přelijeme houby v korpusu a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut dozlatova a do ztuhnutí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo