Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vyrazili jste do lesa na houby a nevíte, co s úrodou? Zkuste skvělý houbový quiche podle Romana Pauluse. Tento slaný koláč můžete podávat jako svačinu či večeři.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 455 kJ / 592 kcal
Bílkoviny
14,00 g
Tuky
37,70 g
Vláknina
2,50 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
48,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Smícháme mouku, máslo, dvě vejce, vodu, sůl a připravíme hladké, kompaktní těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
02.Odleželé těsto vyválíme na válu posypaném moukou a vložíme do pečicí formy potřené olejem. Přebytečné těsto odřízneme tak, aby přesahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Propícháme vidličkou, aby při pečení lépe unikala pára. Na těsto ve formě dáme alobal a nasypeme na něj luštěninu, těsto si tak při pečení zachová tvar.
03.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, necháme vychladnout a odstraníme alobal s hrachem.
04.Do rozehřáté pánve s trochou oleje přidáme cibuli a česnek nakrájené nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme lesní houby, osolíme, opepříme a orestujeme.
05.Připravenou náplň rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus a posypeme nasekanými bylinkami – tymiánem, listovou petrželí a pažitkou.
06.Tip: Do náplně můžete přidat také prosciutto nebo slaninu.
06.Do mísy vložíme vejce, smetanu a mléko, osolíme, opepříme a rozmixujeme mixérem.
07.Náplní přelijeme houby v korpusu a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut dozlatova a do ztuhnutí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT