Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Grilování sýru je jednoduché a zábavné. A zavděčíte se tak nejenom vegetariánům, ale i všem ostatním, kteří si rádi dopřejí pauzu mezi masovými chody. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na grilování sýru s bílou plísní – camembertu. Ke grilování použijete alobal a kromě samotného sýru ještě další dobroty – česnek, šalotku, chilli papričku a dva druhy paprikového koření – uzenou a pálivou mletou papriku. Na výsledném rozteklém sýru si pak nejvíce pochutnáte s rozpečenou bagetkou a brusinkovou omáčkou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 300 kJ / 789 kcal
Bílkoviny
36,60 g
Tuky
35,70 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
80,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Alobal potřeme olejem a položíme na něj sýr, který v oleji lehce namočíme ze všech stran. Na sýr naskládáme plátky česneku, proužky šalotky, pálivou papričku, uzenou a pálivou mletou papriku. Přidáme pár lístků tymiánu, lehce osolíme, opepříme, znovu zakápneme olivovým olejem a dobře zabalíme.
02.Balíčky vložíme do rozehřátého grilu a necháme asi 20 minut péct mimo přímý žár.
03.Podáváme s rozpečenou bagetou a brusinkami.
Grilovaný sýr je výborný i s exotickým mangovým chutney. Připravte si ho podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT