Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Hovězí kližka se díky své šťavnatosti skvěle hodí na přípravu guláše, hovězího na pivě či víně, ale také hovězího na mrkvi. A přesně to je recept, který tentokrát připravil šéfkuchař Roman Paulus. Zjistíte, jak maso správně nakořenit, proč ho obalit v mouce i že je třeba dát si záležet i na tom, jak maso do rendlíku naskládáte, aby se propeklo přesně tak, jak má, a nezačalo se slepovat k sobě. Až budete mít maso připravené, přijde ta správná chvíle na samotnou omáčku, ve které hraje hlavní roli mrkev a cibule orestovaná na kmíně. Nakonec se už budete muset jen rozhodnout, jestli si jako přílohu dáte šťouchaný brambor, nebo vláčný karlovarský knedlík.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 492 kJ / 599 kcal
Bílkoviny
52,50 g
Tuky
35,90 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
18,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kližku nakrájenou na kostky osolíme, opepříme, pomoučníme a dobře promícháme.
02.V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém maso dobře opečeme ze všech stran.
03.Opečené maso z hrnce vyndáme na talíř a na rozpáleném výpeku orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, kmín a orestujeme na barvu.
04.Doplníme pokrájenou mrkví, opečeným masem, ochutíme tymiánem, podlijeme vývarem a vaříme asi 2 hodiny doměkka.
Jak připravit domácí hovězí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.V průběhu dušení občas zamícháme a v případě potřeby podlijeme.
06.Před podáváním svaříme na potřebnou hustotu a podáváme s karlovarským knedlíkem ozdobené nasekanou listovou petrželí.
Jak připravit domácí karlovarský knedlík zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT