Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Dukátové buchtičky jsou symbolem našeho dětství, místo vanilkové omáčky však vyzkoušejte banánovou. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 198 kJ / 1 002 kcal
Bílkoviny
17,50 g
Tuky
47,00 g
Vláknina
5,10 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
128,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy nasypeme mouku a cukr a přelijeme vlažným mlékem, do kterého nadrobíme droždí. Po vzejití kvásku přidáme zbylé suroviny (máslo rozehřejeme) a zpracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout na teplém místě. Po vykynutí těsto rozdělíme na menší části, které vyválíme na válečky a z těch odkrajujeme jednotlivé buchtičky. Naskládáme na máslem vymazaný plech, potřeme olejem navrchu i po stranách a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 25-30 minut.
02.Smetanu, máslo, ½ plechovky slazeného mléka a skořicový cukr dáme do pánve a chvíli povaříme. Přidáme 3 vidličkou rozmělněné banány. Po zhoustnutí krém sundáme z plotýnky a propasírujeme skrz sítko. Zbylé tři banány nakrájíme na kousky, dáme do pánve a zalijeme zbylým slazeným mlékem a necháme chvíli povařit.
03.Buchtičky servírujeme na hlubokém talíři zalité krémem a ozdobené uvařenými banány.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT