Dezert ze Sweetella
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si nepečený dezert s vanilkovou příchutí podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 450 g Sweetella s vanilkovou příchutí Pilos
  • 200 g máslových sušenek Sondey
  • 250 g másla Pilos
  • 300 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 80 g pražených nesolených pistácií Alesto
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 453 kJ / 1 064 kcal

Bílkoviny

14,00 g

Tuky

79,70 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

70,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Sušenky nadrobíme rukama nahrubo, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Směs přendáme do formy, lžící zatlačíme a vytvoříme okraj. Dáme na chvíli ztuhnout do lednice.

02.200 g čokolády rozehřejeme a smícháme se 125 ml horké (ne vařící) smetany. Promícháme, nalijeme na vychlazený korpus a dáme opět ztuhnout do lednice.

03.50 g nahrubo nasekaných pistácií s cukrem necháme lehce zkaramelizovat, přilijeme 125 ml smetany a krátce povaříme. Necháme chvilku vychladnout, přilijeme do Sweetella a smícháme. Připravený krém rozetřeme na ztuhlý korpus s čokoládou, posypeme 30 g posekaných pistácií a 100 g čokolády nasekané na kousky a necháme ztuhnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo